Toimiva tiimimalli, joustavat toimintatavat ja reilu työyhteisö tekevät Loviisasta hyvän paikan erikoistuvalle lääkärille


Nuorta lääkäriä odottaa Loviisassa tiivis yhteistyö ja erinomaiset kehittymismahdollisuudet. Omia mielenkiinnon kohteitaan ja vahvuuksiaan pääsee hyödyntämään.

Loviisan terveyskeskuksessa toimitaan uudella rakenteella: lääkärien ja hoitajien tiimeinä, moniammatillisesti konsultoiden sekä kevyin palvelumallein. 

– Yli 70 prosenttia asiakkaista myös hoidetaan etänä ja mietimme aina, mihin oikeasti tarvitaan lääkärin tai hoitajan vastaanottoa. Vastaanotoille ei tule valmistelemattomia potilaita ja olemme onnistuneet vähentämään turhat lääkäriajat käytännössä nollaan. Erikoistuvilta lääkäreiltä ei toki vaadita etähoitoon painottumista, kannustamme ottamaan potilaan vastaanotolle aina tarvittaessa, kertoo johtava lääkäri Marika Ylärakkola.  

Helppo konsultointi sekä tiimeissä, että kokeneiden lääkärien kanssa, tekee Loviisasta hyvän paikan oppia. Kehittymistä tukevat lisäksi Itä-Uudenmaan koulutusverkostoon kuuluminen sekä konsultointiyhteistyö HUS-erikoissairaanhoidon kanssa. 

– Lääkärinä on ollut hienoa nähdä myös, miten taitavia ja kokeneita hoitajia täällä on, mainitsee terveyskeskuslääkäri Rony Lindell. 

Luottamus luo hyvää työilmapiiriä

Uusia lääkäreitä ei jätetä yksin ja heille pyritään luomaan varmuutta työskentelyyn. Perehdytyksen jälkeen ensimmäinen askel on VIPA-tiimiin, eli kiirevastaanottoon tutustuminen. Tavoitteena on, että työpiste ei alussa vaihtuisi jatkuvasti. 

– Toinen lääkäri ja hoitaja ovat alussa jatkuvasti vieressä, jotta voi kysyä tarvittavat kysymykset, oppia talon tavat ja prosessit, Lindell kertoo. 

Omia mielenkiinnon kohteitaan saa kuitenkin myös seurata. 

– Erikoistuminen luo tietyt raamit, mutta meillä on myös erilaisia tehtävänkuvia, joiden kautta voi räätälöidä kehittymistään, Ylärakkola mainitsee. 

Koko työyhteisö kokee, että tiimityö luo positiivista ilmapiiriä. Lisäksi Loviisassa suhtaudutaan kollegoihin reilusti töitä jakaen. Tärkeää on myös keskinäinen kunnioitus ja toisten työn arvostaminen. 

– Meillä on luottamusta toinen toisiimme, yhtä lailla lääkäreillä hoitajiin kuin hoitajilla lääkäreihin, summaa lääkäri- ja hoitajavastaanoton palveluvastaava Senja Kangas.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä