Toimiva arki ja monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet yhdistyvät Kajaanissa


Kainuun pääkaupunki Kajaani sopii hyvin jokaiselle, joka haluaa olla samanaikaisesti lähellä palveluja ja luontoa. Kaupunki tarjoaa erinomaiset edellytykset monen haaveilemaan monipaikkaiseen elämään. 

Kajaanissa asumisen helppoutta tuovat keskusta-alueen lyhyet etäisyydet, kattavat palvelut ja kohtuullinen hintataso. 

– Täällä on helppoa löytää paikka, josta voi sekä tehdä töitä, että viettää vapaa-aikaa. Keskustassa palvelut ovat kävelyetäisyyden päässä, mutta toisaalta lähituntumassa on erämaa-alueitakin. Kajaanissa yhdistyvät kaupunkielämän ja maaseudun parhaimmat puolet, esittelee kaupunginjohtaja Jari Tolonen. 

Kaupunki on tietoisesti panostanut julkisiin palveluihin, kouluja on remontoitu merkittävästi ja käytössä on jo osittain myös täysin uusi keskussairaala. 

– Meillä on myös paljon harrastusmahdollisuuksia, niin urheilun kuin kulttuurin osalta, vesiliikuntakeskuksesta musiikkiopistoon. Lisäksi meillä on esimerkiksi arvostettu Kaupunginteatteri ja todella paljon tanssinharrastajia, Tolonen mainitsee. 

Koulutusmahdollisuuksia ja etätöitä 

Kajaanista löytyy ammatillista koulutusta sekä Suomen parhaaksi useamman kerran valittu ammattikorkeakoulu, joka on profiloitunut edelläkävijäksi esimerkiksi tekoälykoulutuksessa. 

– Opiskelijat ovat perustaneet alueelle innovatiivisia yrityksiä, esimerkiksi pelialalle. Muutenkin elinkeinoelämämme kehittyy hyvin ja meillä on jopa työvoimapulaa tietyillä aloilla, Tolonen mainitsee. 

Kajaani haluaa satsata myös etätöiden mahdollistamiseen ja monipaikkaisuuteen. Suunnitteilla on esimerkiksi yhteiskäyttöinen monitilatoimisto, josta voi vuokrata työpisteitä satunnaiseen tai pitkäaikaisempaan käyttöön. 

Lue lisää www.kajaani.fi 
facebook.com/kajaaninkaupunki

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi