Toiminnanohjausjärjestelmien asiantuntija Lemonsoft tuo asiakkailleen yhä automatisoidumpia ratkaisuja


Suomalaisille pienille ja keskisuurille yrityksille toiminnanohjausjärjestelmiä (ERP) tarjoava Lemonsoft panostaa tekoälyn ja automatisoinnin hyödyntämiseen. Ratkaisujen avulla asiakkaat voivat tehostaa omaa toimintaansa merkittävästi. Lemonsoft on vahvalla kasvu-uralla, jota vauhdittavat yritysostot sekä listautumisanti. 

Lemonsoft erottuu markkinassa kokonaisratkaisun tarjoajana, esimerkiksi irrallista CRM- tai HR-ohjelmistoa ei tarvita. Lisäksi ratkaisu on modulaarinen, joten asiakas voi hyödyntää siitä ne osat, jotka ovat sillä hetkellä tarvittavat. Toimialoista Lemonsoft keskittyy palvelemaan erityisesti teollisuutta, tukku- ja erikoistavarakauppaa, rakentamista, palvelu- ja asiantuntija-alaa (PSA) sekä tilitoimistoja. 

Tekoälyn hyödyntäminen ja automatisaatio ovat yrityksen mukaan avainasemassa, kun näitä toimialoja palvelevaa ERP:tä kehitetään yhä paremmaksi. Lemonsoft tekee ohjelmistoonsa noin tuhat muutosta vuosittain ja suurin osa ideoista saadaan suoraan käyttäjiltä. 

”ERP:t ovat tyypillisesti edelleen haastavia käyttää. Me pyrimmekin siihen, että automatisointi viedään niin pitkälle, kuin mahdollista. Ohjelmiston käyttäjiltä kerätään palautetta jatkuvasti ja siellä toiveeksi nousee erityisesti, että ohjelma voisi itsessään tehdä mahdollisimman suuren osan toiminnoista. Käyttäjälle jää ainoastaan asioiden hyväksyminen”, toimitusjohtaja Kari Joki-Hollanti toteaa. 

Yritysostot ja listautumisanti muokkaavat yrityksen tulevaisuutta 

Lemonsoftin kasvustrategiassa yritysostot ovat tärkeässä roolissa. Yritysostojen kautta esimerkiksi vahvistetaan markkinoiden kattavinta tuoteportfoliota, varmistetaan kilpailukykyä sekä hankitaan uutta osaamista. Ne ovat myös tapa laajentaa toimintaa uuteen vertikaaliin tai uudelle markkina-alueelle. 

”Pelkästään Suomessa on suuri määrä pienempiä pelureita, jotka ovat kehittäneet erinomaisia spesifejä ohjelmistoratkaisua toimialakohtaisiin erityistarpeisiin. Yhdistämällä näitä ratkaisuja laajaan kokonaisratkaisuumme pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja tehostamaan heidän operatiivista liiketoimintaansa”, Joki-Hollanti mainitsee. 

Strategisesti suuri askel on nyt otettu myös tämän syksyn listautumisannin myötä. Toimitusjohtajan mukaan lähtötilanne listautumiseen on hyvä, koska jo nyt kasvu on ollut nopeaa ja kannattavaa, henkilöstötyytyväisyys korkealla tasolla ja asiakaskunnassa suuri määrä pitkäaikaisia asiakkaita eri toimialoilta. Listautuminen tukee positiivisen suunnan jatkumista tulevaisuudessa. 

”Uskon että listautuminen lisää Lemonsoftin tunnettavuutta ja tekee yrityksestä entistäkin houkuttelevamman työpaikan. Listautuneena yhtiönä voimme myös sitouttaa ja kannustaa henkilöstöä osakepohjaisilla kannustimilla. Kaiken tekemisemme ytimessä on halu kehittää tuotteitamme ja palvelujamme yhdessä asiakkaidemme kanssa. Odotamme jo innolla, että saamme uusia osakkeenomistajia mukaan tälle matkalle”, hän vetää yhteen. 

Tutustu tarkemmin: www.lemonsoft.fi

Jaa tämä artikkeli


CEO