TinyApp-sovelluksella boostia varhaiskasvatukseen


”Moni varhaiskasvatuksen opettaja on todennut, että sovellus on heille paras suunnittelutyökalu, ja vanhemmat ovat tyytyväisiä siihen, että viestintä päiväkodin kanssa on entistä ketterämpää”, TinyApp-palvelun toimitusjohtaja Taina Mikkola kertoo.

Varhaiskasvatusmessuilla juuri mukana ollut Mikkola sanoo, että mobiilisovellus on maailmanmittaluokassakin ainutlaatuinen.

”Toki on sovelluksia, joissa seurataan päiväkotilasten läsnäoloa, mutta ei vastaavaa, jotka toimisivat myös opettajien pedagogisena assistentteina ja joissa lasten henkilökohtaisten VASUsuunnitelmien toteutumista voitaisiin seurata koko ajan yhdessä vanhempien kanssa.”

Palvelu on tasaarvoinen eli sovelluksen käyttö on vanhemmille ilmaista.

Vuonna 2016 markkinoille tullutta TinyApp-palvelua on kehitetty alusta saakka yhdessä varhaiskasvatuksen ammattilaisten kanssa. Tällä hetkellä kotimaisen opetusteknologiayrityksen sovellusta käytetään ympäri Suomea sekä yksityisissä että julkisissa päiväkodeissa. ”Palvelu on tasa-arvoinen eli sovelluksen käyttö on vanhemmille ilmaista. Palvelun tilaajina toimivat varhaiskasvatuksen järjestäjät.”

Perheet iloitsevat tiedon ohessa mukana tulevista kuva- ja videomateriaaleista, joita he voivat tallentaa omaan käyttöönsä. ”Jos lapsen päiväkoti muuttuu, perhe voi tallentaa kaiken sovellukseen kerätyn tiedon tulevaa varten”, TinyApp-tiimissä työskentelevät Farhia Nur ja Anna Laine kertovat.

Sovellus elää ja kehittyy varhaiskasvatuksen opettajilta ja vanhemmilta tulevan palautteen avulla. Yhteistyö Education Alliance Finlandin ja tuotekehityksestä vastaavan Toni Mustosen kanssa mahdollistaa nopean reagoinnin käyttäjien palautteeseen.

TinyApp on hankittu jo Indonesiassa toimivaan uudenlaiseen päiväkotiin. ”Meidän taustallamme toimii koulutuspalveluista kiinnostuneita sijoittajia, ja tavoitteenamme on viedä sovellusta maailmalle laajalti. Seuraava projektimme käynnistyy Malesiassa”, Taina Mikkola sanoo.

www.tinyapp.biz

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Perhe