Tinkimätöntä ajamisen iloa – edelläkävijän otteella


BMW:n kaikissa malleissa, voimanlähteestä riippumatta, on suunnittelun lähtökohtana tuttu
ajamisen mukavuus ja ilo, laatu, turvallisuus ja vähäpäästöisyys. Uusien ja uudistettujen
mallien myötä BMW:n teknologinen edelläkävijyys tulee jälleen kerran todistettua.

Muotoilu ja sopusuhtaiset mittasuhteet ovat aina olleet BMW:n vahvoja piirteitä, loistavan ajettavuuden lisäksi. Nyt tuntuu, että BMW:n suunnittelijat ovat laittaneet aivan parastaan osoittaen rohkeaa edelläkävijyyttä: huippuhyvään on saatu lisää loistoa.

Aloittakaamme premium-autojen 7-sarjan eleganttisuutta huokuvasta luksusmallistosta, jossa kaikki on balanssissa, nelipyöräohjausta ja ilmajousitusta myöten. ”BMW i7 -täyssähköversio on yhtä tilava kuin hybridi- ja polttomoottoriversio, ja sähköinen toimintamatka on yli 600 kilometriä. Autossa on uusi rohkeasti muotoiltu keula ja uudet jaetut ajovalot. Lisäksi 7-sarjan pituus on kasvanut edellisestä mallista, samoin matkustamon tilat ovat kasvaneet. 7-sarjassa on myös viimeisin BMW iDrive -käyttöjärjestelmä selkeällä BMW Curved Display -kosketusnäytöllä”, kertoo BMW Suomen toimitusjohtaja Janne Kämäräinen.

Uutta 7-sarjaa valmistetaan täyssähköisenä, ladattavana hybridinä sekä polttomoottoriversioina kevythybriditeknologialla. Sporttisen M-sarjan mallien tuotanto käynnistyy ensi keväänä.

Ikoninen 3-sarja on uudistunut

Yksi BMW:n myydyimmistä malleista on 3-sarja, jonka urheilullinen muotoilu ja ketterä ajettavuus saa hakea vertaistaan. 3-sarjan uudistus on tarkkaan harkittu. Auton keulan muotoilu ja uudet kaventuneet etuvalot korostavat entisestään urheilullista ulkonäköä.

”Myös 3-sarjassa on nyt uusimman sukupolven BMW iDrive -käyttöjärjestelmä, ja kaikissa malleissa on kahdeksanportainen Steptronic Sport -vaihteisto. Vakiovarustusta on päivitetty kattavamaksi uusilla kuljettajan avustintoiminnoilla, ja esimerkiksi navigointijärjestelmä on nyt vakiovarusteena ”, Kämäräinen lisää.

Uusi urheilullisempi 2-sarjan Active Tourer

Nyt myös ladattavana hybridinä markkinoille saapunut uusi 2-sarjan Active Tourer tarjoaa sujuvuutta aktiiviseen arkeen sekä sisätilojen että turvallisuuden merkeissä. Jopa 93 km:n sähköinen toimintamatka ja xDrive -neliveto takaavat turvallisen ja taloudellisen ajon. Ohjauksen tarkkuutta on parannettu päivittämällä etu- ja taka akseleita. Luistonrajoitintoiminto lisää paitsi renkaiden pitoa myös suuntavakautta erityisesti teiden märissä ja sohjoisissa ajo-urissa. Täysin uutta Active Tourerissa ovat integroitu jarrutusjärjestelmä. Lisäksi autoon on lisätty kuljettajan ja matkustajan välille turvatyyny. Ulos sivulle näkee aikaisempaa paremmin ovien yläreunusten uudelleenmuotoilun ja ohuiden C-pilareiden myötä. Vakionopeuden säätimen automaattinen jarrutustoiminto reagoi jopa vasemmalle käännyttäessä jalankulkijoihin, potkulautailijoihin ja pyöräilijöihin.

Uusi X1 saatavana nyt kaikilla voimalinjoilla

Kolmannen sukupolven X1-sarja saa seurakseen nyt myös uuden täyssähköisen iX1-mallin. Uusi X1 lanseerataan Suomessa lokakuun alussa ja sitä seuraa täyssähköinen iX1 marraskuussa. Alustavien tietojen mukaan ladattavassa hybridissä sähköinen toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 89 km ja täyssähköisessä 438 km.

”BMW X1 on kokoluokassaan erittäin tilava ja monipuolinen, valinnanvaraa on täyssähköisestä ladattavaan hybridiin ja bensiinimoottoriin”, Janne Kämäräinen sanoo.

Kasvanut latausverkosto helppokäyttöisemmäksi

Itse lataamista on helpotettu. Kaikkien BMW:n ja MINIn uusien ladattavien mallien mukana tulee kortti, jonka avulla palvelun ja kaikkien latauspisteiden käyttäminen on helppoa. ”Mikä parasta, samaa korttia ja sovellusta voi käyttää myös muissa Euroopan maissa”, Kämäräinen kertoo ja lisää: ”Myös veloitustavoissa voi valita sopivimman oman käyttötarpeensa mukaan. Useiden laskujen sijaan nyt yhdeltä toimijalta tulee koontilasku.”

BMW- ja MINI-sähköautojen latausverkosto on jo laajentunut 3 000 latauspisteeseen. Lataaminen ajoreitin varrella on aikaisempaa helpommin suunniteltavissa: ohjelmoituaan ajoreittinsä navigaattoriin reitin varrella olevat latauspisteet tulevat selkeästi näkyviin.

BMW:llä autojen ja latausverkostojen kehitystyö vastuullisuutta painottaen jatkuu.

Jaa tämä artikkeli


Business NOW