Tiivistämisen asiantuntija Finnprofiles menestyy hyvän palvelukonseptin, ennakkoluulottoman viestinnän ja osaavan henkilöstön avulla


Tiivisteitä ja muottituotteita Suomen markkinoille ja vientiin valmistava Finnprofiles teki kymmenisen vuotta sitten merkittäviä, kasvua tuottavia muutoksia toimintaansa. Tämän päivän menestys syntyy monen osatekijän summana. 

FINNPROFILES valmistaa ekstruusiomenetelmällä tiivisteitä ja muottituotteita. Lisäksi yritys on nyt laajentanut silikonin ruiskuvalutuotantoon. Yrityksen tuotteiden tutuimpia käyttökohteita ovat ovet ja ikkunat, mutta niitä löytyy myös esimerkiksi valaisimista tai autoista. 

”Suomessa markkina on sen verran pieni, että asiakaskuntakin on laaja. Vienti on kategorisoidumpaa”, kertoo toimitusjohtaja Jukka Mäki-Lahna. 

Osassa käyttökohteita tiivisteiden rooli voi olla kriittinen. Esimerkiksi lääketeollisuudessa niitä käytetään sulkemaan steriilejä tiloja, joissa steriloitavien tuotteiden arvo voi olla miljoonia euroja. Toisaalta asiakkaissa on myös uusia innovaatioita, kuten äänieristetyistä tiloistaan tunnettu Framery. 

Yrityksen suurin käännekohta sijoittuu 2010-luvulle, jolloin tehtiin päätös siirtyä katalogituotteista panostamaan suurempaa lisäarvoa asiakkaille antaviin, tarkasti suunniteltuihin ja jatkojalostettuihin ratkaisuihin. 

”Halusimme erottua ja siirtyä tuotantoketjun viimeisistä ensimmäisiksi, päästä mukaan jo asiakkaiden suunnitteluvaiheeseen tuomaan enemmän lisäarvoa. Samalla voimme ottaa paremmin huomioon myös oman valmistusprosessimme ja parantaa omaa kannattavuutta”, Mäki-Lahna kuvailee. 

Strategiamuutos näkyy esimerkiksi niin, että jatkojalostustuotteiden osuus liikevaihdosta on kasvanut alun viidestä prosentista viiteenkymmeneen. 

Uusia palvelukonsepteja 

Tänä päivänä lisäarvopalveluihin panostetaan todella paljon. Näistä uusimpia esimerkkejä ovat tiivisteiden simulointi tietokoneella, sekä 3D-printatut prototyypit. 

”Nämä tuottavat asiakkaiden kokonaiskuluihin säästöä, kun suunnittelua voidaan ennakoida. Mietimme koko ajan myös muita palvelukonsepteja ja esimerkiksi kehitämme raaka-aineita toimittajiemme kanssa”, Mäki- Lahna toteaa. 

Finnprofiles tutkii aktiivisesti myös erilaisten digitalisaatioon perustuvien uusien ratkaisujen mahdollisuuksia. Samalla yritys uskoo myös, että uusilla digitaalisilla viestintäkanavilla, ja varsinkin sosiaalisella medialla, on teollisuudessakin jatkossa yhä suurempi rooli. 

Menestyksen tekijöinä ei voi kuitenkaan unohtaa ihmisiä. Sekä omalla, osaavalla henkilökunnalla että hyvillä yhteistyökumppanuuksilla on tärkeä osa toiminnassa. Mäki-Lahna näkeekin, että parhaiten toimii yhdistelmä tietotekniikan hyödyntämistä ja asiakkaiden lähellä konkreettisesti olemista. 

”Digitalisaatio on valtava mahdollisuus, mutta samalla tiedämme, että jos erkaannumme asiakkaasta, emme pysty tuottamaan parasta lopputulosta”, hän kiteyttää. 

Lue lisää: www.finnprofiles.com

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät