Tiesitkö tämän ulkomaisista yliopistotutkinnoista?


Maksullinen tutkinto tulee edullisemmaksi kuin yksikin välivuosi

Kauppatieteiden maisterin aloituspalkan mediaani on 3 200 euroa kuukaudessa. Yksinasuvalle tästä jää vuodessa nettona käteen 31 400 euroa. Tuon tulon ansaitseminen siirtyy välivuoden johdosta vuodella eteenpäin ja henkilön jäädessä eläkkeelle jää se lopulta kokonaan saamatta. Tämä 31 400 euron menetetty nettopalkka on enemmän kuin esimerkiksi HELBUSin Suomessa suoritettavan englantilaisen kandidaatintutkinnon kaikki lukukausimaksut laskettuina yhteen (= 28 230 €).

Yliopistotutkinto tuottaa 500 000 euroa enemmän nettopalkkaa

Kauppatieteiden maisterin tutkinnon suorittava henkilö ansaitsee Suomessa uransa aikana yhteensä noin 500 000 euroa enemmän nettopalkkaa verrattuna tilanteeseen, jossa ei opiskelisi lainkaan korkeakoulututkintoa.

Ulkomaisia tutkintoja arvostetaan Suomessa ja maailmalla

Jo kahdeksantuhatta suomalaista suorittaa parhaillaan ulkomaista yliopistotutkintoa ja niistä on tullut normaali väylä työmarkkinoille. Ulkomaista tutkintoa arvioidaan periaatteessa kolmessa eri tilanteessa: haettaessa töihin yksityiselle työnantajalle, haettaessa töihin kunnalle tai valtiolle tai haettaessa jatko-opintoihin toisiin yliopistoihin. Esimerkiksi HELBUSissa Suomessa suoritettavalla englantilaisella yliopistotutkinnolla on työllistytty keskeisiin suomalaisiin pankkeihin ja vakuutusyhtiöihin sekä lukuisiin pkt-yrityksiin.

Tutkinnolla voi myös hakea lähes kaikkien suomalaisten kauppakorkeakoulujen maisterin ohjelmiin ja tuhansiin ulkomaisiin maisterin ohjelmiin. Julkiseen virkaan hakeva voi hakea tutkinnonolleen rinnastamista opetushallitukselta.

Maailman kaikkien opiskelijoiden keskuudessa englantilaiset tutkinnot ovat toiseksi halutuimpia ulkomaisia tutkintoja heti amerikkalaisten tutkintojen jälkeen.

Ulkomaisiin tutkintoihin ei useinkaan ole pääsykoetta

Monessa maassa opiskelijavalinnassa noudatetaan filosofiaa, jonka mukaan käytännössä kaikki halukkaat saavat aloittaa opintonsa. Ne opiskelijat, jotka tekevät opintojen aikana vaadittavat suoritukset, voivat valmistua.

Opintosuoritusten valvonta on tyypillisesti erittäin tiukkaa. Esimerkiksi HELBUSin Suomessa suoritettavassa englantilaisessa kauppatieteiden kandidaatin tutkinnossa opiskelija laatii jokaisella kurssilla 1–2 kirjallista opinnäytettä, jotka tarkastetaan aina 2–3 eri henkilön toimesta.

Maailman kymmenestä parhaasta yliopistosta yhdeksän on yksityisiä ja kaikissa kymmenessä on lukukausimaksut

Yksityinen ja maksullinen koulutus on myös maailmalla arvostettua. Esimerkiksi Shanghain rankinginä tunnetun Academic Ranking of World Universities listan mukaan kymmenestä parhaasta yliopistosta yhdeksän on yksityisiä ja kaikissa kymmenessä on lukukausimaksut.

KYSY LISÄÄ: Kari Jääskeläinen 040 501 7627
kari.jaaskelainen@helbus.fi, www.helbus.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä