TIEKE helpottaa ja vauhdittaa yritysten digitalisaatiota


TIEKEn monipuolisesta työkalupakista löytyy ratkaisuja sekä prosessien digitalisointiin että henkilöstön osaamisen kehittämiseen. 

Mitä yhteistä on Hanketorilla ja Verkkolaskuosoitteistolla? Molemmat ovat palveluja, joilla TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry sujuvoittaa yritysten arkea ja vahvistaa liiketoiminnan kilpailukykyä.

”Kun julkisiin kilpailutuksiin Suomessa tai EU-alueella osallistuva yritys tilaa Hanketorilta liikeideaansa sopivat tarjouspyynnöt sähköpostiinsa, aikaa ei kulu valtavassa virrassa kahlaamisen, vaan resurssit voi keskittää tarjousten laadintaan”, TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts havainnollistaa. 

Hanketorille päivittyvät sekä eurooppalainen TED-tietokanta (noin 300– 400 kpl/vrk) että kotimainen HILMA (noin 50–100 kpl/vrk). 

Turhalta työltä välttyvät myös Verkkolas-kuosoitteistoa hyödyntävät yritykset – sekä laskujen lähettäjät että vastaanottajat. 

”Lasku lähtee viiveettä, kun koordinaatit poimii tietokannasta sen sijaan että niitä kyselisi asiakkailta. Vastaanottajalta monet tarkistusvaiheet jäävät pois, joten hänenkin toimintansa tehostuu”, kertoo TIEKEn digitaalisen taloushallinnon asiantuntija Timo Simell. 

Keväällä 2020 Verkkolaskuosoitteistossa on 413 000 yhteystietoa 226 000 organisaatiosta, ja syksyllä suomalaisinnovaatio laajenee Ruotsiin. Ennakkoarvioiden mukaan Verkkolaskuosoitteistosta löytyy vuodenvaihteeseen mennessä 40 000 ruotsalaisorganisaation tiedot. 

Muita TIEKEn liiketoimintapalveluja ovat muun muassa ict-sopimuspohjat ja verkkokaupan perustamisopas. 

Konkreettisten työkalujen lisäksi TIEKE tarjoaa asiantuntijuutta prosessien kehittämiseen. 

Esimerkkinä Niemi-Hugaerts mainitsee maaliskuussa käynnistyneen DigiHyöty-hankkeen, jossa TIEKE kumppaneineen vauhdittaa pk-yritysten digitalisaatiota osallistujien yksilöllisten tarpeiden mukaan. 

”Yritys saa edullisesti ulkopuolista asiantuntijaosaamista vaikkapa digitaalisen toiminnanohjauksen haltuunottoon tai henkilöstön työvälineosaamisen kehittämiseen”, Niemi-Hugaerts kertoo. 

TIEKEstä digivoimaa 

AI ja Big Data Forum Finland 
Yhteistyöverkosto jakaa tietoa tekoälyn hyödyntämisestä liiketoiminnassa. 

AamuAreena 
Hyppää digitalisaation aallonharjalle kerran kuussa klo 8.30-9.30 – myös verkossa. 

ICT-sopimuspohjat 
Yli 100 suomenkielistä ja 150 englanninkielistä sopimuspohjaa muokattavissa tarpeisiisi. 

Hanketori 
Seuloo kriteeriesi mukaan HILMAn ja TEDin tarjouspyyntöjä ja ilmoituksia ja toimittaa ne suoraan sähköpostiisi. 

Tiviittori 
Verkkotyökalu digiosaamisen arviointiin. 

Lisää menestysratkaisuja täältä: tieke.fi/ palvelut/liiketoimintapalvelut 
Tutustu DigiHyöty-hankkeeseen: tieke.fi/digihyoty 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi Yrityspalvelut