Tiedätkö, mikä asiakkaitasi valvottaa öisin?


Todelliseen tarpeeseen suunniteltu, oikea-aikainen markkinointiviesti menee perille ja nopeuttaa hankintapäätöstä. Algoritmi kykenee löytämään ratkaisevan tärkeät päätöksentekijät ja ennakoimaan heidän seuraavat siirtonsa. Markkinointi ja ROI ovat viimeinkin samassa laarissa. 

Kun myynti ja markkinointi toteutetaan suunnitelmallisesti älykkään teknologian avulla, siitä tulee tehokasta ja sitä voidaan myös mitata tarkasti automaation avulla. 

”Markkinoijan tulee ymmärtää jokaisen osto- ja hankintapäätöksissä mukana olevan päättäjän aikeita ja ajatuksia, siis jopa sitä, mikä päättäjiä huolettaa öisin. Jotta pystymme toimimaan ennakoivasti, meidän täytyy kyetä ennustamaan asiakkaan seuraava siirto. Tässä kuvaan astuu tekoälypohjainen markkinointi, jossa algoritmille annetaan esimerkiksi asiakaskannan dataa. Algoritmi oppii datasta ja luo koneoppimismallin, joka tekee tarvittavan ennusteen”, ID BBN:n liiketoiminnan kehityksestä vastaava Matti Aalto-Setälä sanoo. 

Aalto-Setälä on konkari alalla – hän kiinnostui datan ja tekoälyn tarjoamista mahdollisuuksista jo parikymmentä vuotta sitten. ”Kehitin rannetietokoneen, joka keräsi sensorin avulla henkilöstä dataa ja ennakoi lääkityksen ja oikeanlaisen ruokavalion tasapainoa pitkäaikaissairauden hoidossa.” 

”Haluat tai et, tekoäly tulee muuttamaan markkinointia enemmän kuin internet.”

Tekoäly muuttaa markkinointia 

Aalto-Setälän seuraavaksi kuuluttama totuus ei ehkä ole kaikkien mieleen. ”Haluat tai et, tekoäly tulee muuttamaan markkinointia enemmän kuin internet. Markkinat ovat jo nyt muuttuneet radikaalisti, periaatteessa Suomen eduksi. Onhan esimerkiksi kiinalainen laivamoottorin ostaja yhtä lähellä suomalaista ja saksalaista toimittajaa. Kaupan voittaa mitä todennäköisimmin se, joka osaa hyödyntää markkinoinnin teknologioita parhaiten. Toimittajan täytyy kerätä algoritmin tarvitsemaa dataa, jotta hän pystyy tavoittamaan asiakkaan oikeanlaisella viestillä, juuri oikeaan aikaan.” 

ID BBN on edelläkävijä markkinointiautomaation hyödyntämisessä – yritys kehitti yhden maailman ensimmäisistä markkinointiautomaatiojärjestelmistä kaksikymmentä vuotta sitten. ”Nyt asiakas voi antaa meille vastuun markkinoinnin automaatiosta ja digitalisoinnista joko osittain tai kokonaan. Koulutamme, opastamme ja kerromme, miten saavutamme yhdessä parhaan mahdollisen lopputuloksen.” 

DATA, BISNES JA TULEVAISUUS – INSIGHTS DAY 10.6. 

Data, bisnes ja tulevaisuus – Insights Day 10.6. on markkinointitoimisto ID BBN:n virtuaalinen tapahtuma. Se keskittyy juuri siihen dataan, analytiikkaan, koneoppimiseen, tekoälyyn ja digitaaliseen transformaatioon, jota menestyvässä liiketoiminnassa tarvitaan. Asiantuntijavieraina Johanna Koskela, SOK, Gudmund Semb, MANN+HUMMEL, Jaime López, Wärtsilä ja Richard Parsons, True. ”Nyt on aika saada bisnes ja markkinointi puhumaan samaa kieltä”, Aalto-Setälä toteaa.

ID BBN 

  • B2B-markkinointiin, markkinoinnin automaatioon, digimarkkinointiin ja dataan erikoistunut toimisto 
  • osa kansainvälistä BBN-organisaatiota, johon kuuluu 61 toimistoa 32 maassa 
  • toimistot Turussa ja Helsingissä 
  • toimitusjohtaja Timo Kruskopf 
  • ajankohtaista: kaikille avoin, johtoportaalle suunnattu virtuaalitapahtuma Insights Day 10.6.2021 klo 9–11.30. Aiheina data, bisnes ja tulevaisuus. Ilmoittautumislinkki löytyy osoitteesta idbbn.fi. 

idbbn.fi 

 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi