Think Local, act Global – GEM analysoi, välittää, neuvoo, tulkkaa


GEM PROPERTY OY:N ja sen tytäryhtiöiden palveluita ovat Kiinteistöarviointi ja -konsultointi, Toimitilavälitys ja Projektiluonteinen kiinteistövarallisuuden johtaminen sekä uutena palveluna yhteistyöhankkeena toteutettava Ostoneuvonanto. Yrityksenä GEM on vielä polvihousuikäinen, mutta jokaisella joukkueessa on pitkä, jopa 30 vuoden kokemus kiinteistöalalta valtakunnallisesti ja kansainvälisestikin yli 15 vuoden ajalta.

”Me ajattelemme paikallisesti ja toimimme kansainvälisesti”, sanoo toimitusjohtaja Seppo Koponen ja jatkaa, että ”think global, act local -fraasi olisi syytä nykyisessä toimintaympäristössä kääntää toisinpäin”. Suomessa toimivat kansainväliset sijoittajat tarvitsevat luotettavia, paikallisen markkinan osaavia ja ymmärtäviä kumppaneita. Härmäläisen neuvonantajan tulee ymmärtää myös eri maiden kulttuuri- ja businesstaustojen erot ja huomioida ne. Tässä tulkin roolissa pitkäjänteinen toimintatapa ja henkilökohtaiset kontaktit niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat elintärkeitä.”

”Kun yhdistämme osaamisemme, resurssit ja kontaktit Savills’n maailmanlaajuiseen palveluverkostoon, pystymme parhaiten auttamaan kotimaisia asiakkaitamme ulkomailla ja kansainvälisiä toimijoita Suomessa”, toteaa Koponen. Kotimaassa paikallinen markkinatuntemus ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa ovat tärkeitä neuvonannossa. ”Koska noin puolet kiinteistösijoitusvolyymistä kohdistuu pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, voimme auttaa yksityisiä ja julkisia toimijoita löytämään ratkaisuja myös maakuntapaikkakunnilla”, summaa Koponen.

GEM on yhdessä Bridge Properties Oy:n kanssa lanseerannut ostoneuvonantoon AARRE Investments -brändin. Palvelu yhdistää kansainvälistä, Euroopasta, Aasiasta ja Yhdysvalloista kiinteistöihin kohdennettua pääomaa suomalaisiin kiinteistöihin. AARRE:tta luotsaavat Bridge Properties -taustaiset E. Takashi Norris ja Taru Kuusisto.

Norris, hänen aikaisemmat kumppaninsa sekä GEM-tiimi ovat viimeisen 12 kuukauden aikana olleet neuvonantajana useissa, yhteisarvoltaan yli 300 miljoonan euron transaktioissa.

Japanilais-amerikkalainen ”Tak” Norris työskenteli 15 vuotta kiinteistöalalla Tokiossa, josta hän muutti Suomeen 5 vuotta sitten suomalaisen vaimonsa ja lastensa kanssa. Hän on koko elämänsä tottunut navigoimaan eri kulttuurien välillä, mikä on auttanut toimimaan myös Suomen markkinoilla. Norrisin visio on saada japanilaiset ja muut Kaukoidän sijoittajat allokoimaan pääomia Suomen kiinteistösektoriin, myös perinteisistä poikkeavilla tavoilla. Norris näkee yhtäläisyyksiä suomalaisen ja japanilaisen kulttuurin välillä, sillä molemmissa arvostetaan keskinäistä kunnioitusta, nöyryyttä, sanansa pitämistä ja avoimuutta. Sattumoisin Suomi ja Japani viettävät diplomaattisuhteidensa satavuotisjuhlia tänä vuonna.

”Kun maailmanlaajuinen yhteydenpito ja kontaktit entisestään lisääntyvät, on tärkeää, että AARRE pystyy palvelemaan kansainvälisiä asiakkaita yhdessä paikallisen GEM- tiimin ja globaalien yhteistyökumppaneiden avulla ja tuella”, sanoo Norris.

www.gemproperty.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kiinteistötalous