Testi: millainen kristiinankaupunkilainen olet?


 Ympyröi alla olevasta taulukosta sinua eniten viehättävät vaihtoehdot ja katso millainen kristiinankaupunkilainen voisit olla.

 Enemmän A-vastauksia: 
Tule käymään! Tee esimerkiksi kierros rannikon puutalokaupunkeihin. Kesää varataan nyt!

Enemmän B-vastauksia: 
Voisit jopa muuttaa tänne! Helsinkiläisen yksiön hinnallahan Kristiinankaupungista saa vaikka kaksisataavuotiaan hyväkuntoisen puutalon uuden monipaikkaisen elämäsi yhdeksi kiintopisteeksi. Meitä on täällä jo useita näin tehneitä. Sekaan vaan!

 Kristiinankaupunki matkakohteena

Kristiinankaupunki on yksi maamme kulttuurihistoriallisesti arvokkaimpia kohteita. Tämä vuonna 1649 perustettu puutalokaupunki on hyvin säilynyt ehjä kokonaisuus, jossa lähes alkuperäisinä on säilynyt muutama talo jopa 1700-luvulta.

Nykyään Kristiinankaupunki on mm. Cittaslow-liikkeen ainoa Suomen edustaja. Cittaslow on hyvää elämää vaalivien kaupunkien kansainvälinen verkosto, joka keskittyy asukkaidensa elämänlaadun parantamiseen.

Parhaiten kaupunkiin tutustuu kesäkuun puolenvälin Avoimet Portit- ja joulukuun alun Merikaupungin Joulu-tapahtumissa. Lisätiedot: visitkristinestad.fi.

Kristiinankaupunki asuinpaikkana

Kristiinankaupunki on niin sanottu seutukaupunki, joita maassamme on reilu viisikymmentä. Ne ovat omien alueidensa sujuvan elämän keskuksia – eivät suurimpia kaupunkeja, mutta eivät vielä maaseutuakaan.

Investoimme kaikkiin palveluihin kahdella kielellä. Täältä löytyy sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen päiväkoti, koulu, lukio ja yritykset ja palvelutalot, joten automaattinen kielikylpy on taattu. Se tekee hyvää aivoille!

 

 Lisätiedot: https://www.kristinestad.fi/kaupunki-kehitys-ja-hallinto/muuta-kristiinankaupunkiin/Matkailu Vapaa-aika