Tervetuloa merelliseen Helsinkiin!


Helsingin kaupunki on laajentanut merellistä reviiriään avaamalla saaria ja rantareittejä yhä laajemmin kaupunkilaisten ja matkailijoiden käyttöön. Tutustu tarjontaamme! 

Helsinki Biennaali tuo taiteen Vallisaareen 12.6. – 26.9.2021. 

Helsinki Biennaali esittelee 40 kuvataiteen huippua Suomesta ja maailmalta. Vallisaaren historia ja luonto tarjoavat taiteilijoille upean alustan esitellä töitään ja yleisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea taidetta uudenlaisessa ympäristössä. 

Vallisaareen pääsee reittiliikenteen lautalla Kauppatorin Lyypekinlaiturilta, Helsinki Biennaalin paviljongilta. Vallisaareen tulee pääsemään myös Hakaniemestä Kruunuvuorenrannan kautta. Kävijöitä palvelee myös rengasreitti Suomenlinnan, Lonnan ja Vallisaaren välillä. Omalla veneellä liikkuville saaressa on vierassatama. Tapahtuma järjestetään koronarajoitusten sallimissa puitteissa. Ulkona olevat teokset koettavissa 12.6. alkaen, sisätilojen suhteen odotetaan vielä viranomasten päätöstä. 

https://helsinkibiennaali.fi 

 

Salaperäiseen Vallisaareen myös omalla veneellä 

Vallisaaren ainutlaatuinen luonto ja sotahistorialliset nähtävyydet lumoavat. Saari on ollut satojen ihmisten koti ja työpaikka sekä tuhansien sotilaiden palveluspaikka. Linnoitukset, rakennukset ja ennätyksellinen lajirunsaus kertovat ihmisen ja villin luonnon rinnakkaiselosta. 

Vallisaaren satamassa on vierasvenepaikkoja noin 50 kpl. Osassa paikoista on sähkö ja kauden loppuun mennessä sähköistetään loputkin paikat. Satamasta löytyy myös jätehuolto, kahvilapalvelut ja vesivessat. Yöpyminen on mahdollista myös tentsile-puumajoitteissa sekä Kuninkaansaaren muuntajassa. Telttailu ja tulenteko saarella on kielletty. 

www.vallisaari.fi 

SEASOUND 21 – musiikkia merellä 30.-31.7.2021 

Ainutlaatuinen kelluva festivaali tuo festarit merelle, koettavaksi joko oman veneen tai risteilylaivan kannelta. Turvavälit eri venekuntien välillä syntyvät luonnostaan ja risteilylaivat muodostavat erillisiä katsomoita. Konsepti on varmasti yksi kesän turvallisimmista tapahtumista päästä nauttimaan livemusiikista. 

Artistikattauksen neuvottelut ovat vielä kesken, ja ajankohtaisimmat tiedot löytyvät tapahtuman verkkosivulta. Erillistä anniskelua merialueella ei ole, mutta risteilyalusten A-oikeudet toimivat normaaliin tapaan ja alueen ruokatarjontaan suunnitellaan uudistuksia viime vuoteen verrattuna. 

www.seasound.fi

 

Kaupungin ytimeen, Katajanokan venesatamaan 

Katajanokan venesatama on vain lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta, historiallisella paikalla jäänmurtajien katveessa. Se on on Helsingin ainut puhtaasti vierasveneille tarkoitettu satama. Satama, sen kahvila sekä suuri terassi ovat keskeinen osa kesäistä Helsinkiä. 

Satama tarjoaa vierasvenepaikan 100 erikokoiselle veneelle, kaikille avoimen satamakahvilan ja terassin, saunat ja pesutuvan sekä laitureilla veden, sähkön ja septityhjennysaseman. 

www.marinabay.fi 

Retkipäivä Pihlajasaareen tai Vasikkasaareen 

Pihlajasaari ja Vasikkasaari ovat kesäkohteita, joihin pääsee sekä omalla veneellä että vesibussilla. Vasikkasaaresta löytyy opastettuja reittejä ja eväidensyöntipaikkoja. Vasikkasaaren vieraslaituri on ilmainen, Pihlajasaaressa yöpymismaksu on 15 €. Tämän kesän uutuus on JT-Linen Hakaniemen Island Hopping -reitti: Hakaniemi > Kruunuvuorenranta > Vasikkasaari > Vallisaari Luotsipiha > Vallisaari Torpedolahti > Lonna > Kruunuvuorenranta > takaisin Hakaniemeen. Liikennöintikausi on 12.6.-15.8.2021. Alus ajaa 5 täyttä kierrosta päivässä. 

https://bit.ly/3n5jWBM 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika