Teräskennoelementeistä terveitä sairaaloita ja kouluja


Fixcel Group Oy on sisäilmahyvinvoinnin rakentaja, jonka toimintaperiaatteena on vastuullisuus ja korkealuokkainen työn jälki. ”FIXCEL-teräskenno on kestävä, homeeton ja kemikaaliton. Lisäksi se on myös erittäin energiatehokas ja täysin kierrätettävä. Tehdasvalmisteisista tilaelementeistä koostuva rakennus täyttää kaikki pysyvän rakennuksen palo-, ääni- ja lämmöneristysvaatimukset. Rakennuksen lämmitys voidaan valita kohteen mukaan”, toimitusjohtaja Anders Gylling esittelee.

Moduulien pituus on n. 11,5 leveys 5,5 ja korkeus 3,5 metriä. Jokaisessa moduulissa on moduulikohtainen tekninentila, ja moduulikohtaiset lvisa-liitynnät tehdään teknisessätilassa. Moduulit ovat paloturvallisia, niissä on hyvä sisäilma, liimoista ja maaleista ei tule päästöjä eikä rakenteissa ole homeriskiä. Katemateriaalina on normaalisti PVC, mutta myös muita ratkaisuja voidaan käyttää. Gyllingin mukaan rakennussuunnittelijat pitävät tätä patentoitua ratkaisua erittäin hyvänä tuotteena.

Tilaelementtien rakennekenno on kevyt, mutta jäykkä, joten rakennus ei yleensä tarvitse sisätiloihin tukipilareita. Fixcel on rakentanut esimerkiksi siirrettävän liikuntasalin.

Kustannustehokkaan prosessin ansiosta kohteen asennus- ja liitostyöt ovat vähäisiä ja toimitusaika on lyhyt. Yhdessä viikossa kootaan noin 2 000 neliön kokoinen rakennus, joka pystytetään esimerkiksi teräspaalujen tai betonianturoiden päälle. Fixcel rakentaa moduulit asennusvalmiiksi kuivassa ja lämpimässä tehtaassaan. ”Rakennamme puhtaan sisäilman rakennuksia väistö- sekä pysyväistiloiksi, joita käytetään muun muassa kouluina, päiväkoteina ja sairaaloina. Esimerkiksi Seinäjoelle olemme rakentaneet siirrettävän sairaalan”, Gylling kertoo.

Kokonainen rakennus voidaan tarvittaessa siirtää väestötarpeiden mukaan muuallekin. Moduuleista voi rakentaa myös monikerroksisia asuinrakennuksia tai kerrostalojen lisäkerroksia.

Fixcel Group työllistää alihankkijoineen 100 henkilöä. Moduulitehdas ja jatkossa myös kennotehdas toimivat Hämeenlinnassa.

Lisätietoja: www.fixcel.fi

Jaa tämä artikkeli


Alueellinen kehitys, julkiset rakennukset Artikkeli