Teollisuuden sähkömoottoreilla ILMASTONMUUTOSTA VASTAAN


VEM-moottoreiden lyhyt toimitusketju tehtaalta Saksasta asiakkaalle Suomeen ja yli 130 vuoden tekninen osaaminen optimoivat ilmastoystävällisen sähkömoottorin. 

Kesällä astui voimaan uudistettu Ecodesign-asetus, jolla EU pyrkii vähentämään CO2-päästöjä. Sähkömoottorit ovat hyvä kohde, sillä teollisuudessa on satoja miljoonia sähkömoottoreita, jotka kuluttavat noin 70 % teollisuuden sähköstä. 

Tällä hetkellä asetuksen vaatimat IE3- hyötysuhteen sähkömoottorit, taajuusmuuttajat ja vaihteet ovat VEM motors Finlandin Suomen varaston vakiotuotteita. 

”Meille on tärkeää pystyä palvelemaan kunnossapitoasiakkaita, jotka hankkivat korvaavia moottoreita olemassa oleviin kohteisiinsa. Kaikkiin erilaisiin tapauksiin löytyy varmasti ratkaisu jälleenmyynti- ja huoltoverkostostamme”, kertoo Sami Kujala, VEM motors Finlandin toimitusjohtaja. 

Laaja Team VEM -jälleenmyynti- ja huoltoketju on etu asiakkaalle, sillä haasteellisissa tilanteissa tukea saa nopeasti ja ammattitaitoisesti. Asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa. 

”Asenneilmapiiri on muuttunut ja markkinat ovat valmiita investoimaan ympäristöystävällisempään teknologiaan. Teknisesti erinomaiset tuotteemme vikaantuvat harvoin ja niillä on pitkä elinkaari. Myös tämä on vastuullisuutta”, kertoo VEM motors Finlandin myyntijohtaja Sampsa Rutanen. 

VEM motors Finlandin toimialue on Suomi, Ruotsi ja Baltian maat. Kaikissa maissa sekä teollisuus- että laitevalmistaja-asiakkaat etsivät paremman hyötysuhteen ratkaisuja. IE4- moottorit toteutetaan useimmiten perinteisellä oikosulkukäämityksellä. IE5-moottorit valmistetaan uudemmalla konseptilla joko kestomagneetti- tai reluktanssitekniikalla. 

”Teoriassa viimeksi mainittu on energiatehokkain vaihtoehto, mutta tuotteena siltä puuttuu vielä vuosien käyttö”, kertoo Kujala. 

VEM motors Finlandin emoyhtiö, saksalainen VEM motors GmbH, on vuodesta 1886 lähtien pitänyt tuotannon omissa käsissään. 

”Asiakkaamme haluavat käyttövarman, pitkäikäisen ja energiatehokkaan sähkömoottorin. Voimme seistä laadun takana, sillä koko valmistusketju on VEM motorsin omissa käsissä”, kertoo Rutanen. 

”Nykyisessä komponenttipulassa tämä on osoittautunut hyväksi strategiaksi. Lisäksi lopputuotteen hiilijalanjälki jää pieneksi, kun osia ei tarvitse kuljetella toiselta puolelta maapalloa”, lisää Sami Kujala. 

Tutustu tarkemmin: www.vem.fi

Jaa tämä artikkeli


Asiantuntijat CEO