TELAKKARANTA viimeistelee Helsingin kaupunkikuvan


Historiallinen Telakkaranta on rakenteilla ja pian se yhdistyy tyylikkäästi moderniin arkkitehtuuriin. Alue sijaitsee meren äärellä, puiston katveessa, kaupungin kovimman hälinän ulkopuolella, mutta silti kävelymatkan päässä ydinkeskustan palveluista.

”Telakkarannan sijainti on ainutlaatuinen. Toista vastaavaa uudiskohdetta yhtä hyvällä paikalla ei ole, eikä tule”, Skanskan hankekehitysjohtaja Satu Ryynänen painottaa.

Historiallinen alue avautuu ensi kertaa kaupunkilaisten käyttöön. Kadut avautuvat rantaan asti ja ilta-auringon säteistä voi nauttia niin talojen asukkaat kuin vierailijatkin. Rantapromenadi tarjoaa paikan rentoon oleskeluun ja yhdistää kävelyreitin Jätkäsaaresta Hernesaareen.

Suurista ikkunoista ja lasitetuilta parvekkeilta voi nauttia upeista maisemista.

”Ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi liiketiloihin halutaan asumista tukevia ja palvelevia yrityksiä. Kaava luo mahdollisuuden myös esimerkiksi ravintolalaivoille”, Ryynänen listaa.

Vaikka asuintaloilla on luonnollisesti oma rauhaisa piha- ja leikkialueensa, ympäröivästä alueesta luodaan Helsinkiin urbaani olohuone, johon kaikki ovat tervetulleita nauttimaan merellisestä ympäristöstä. Avaralle ranta-alueelle rakennetaan tasoeroja, kuten portaita ja luiskia, mutta lopputulos pysyy esteettömänä. Materiaaleissa suositaan tiiltä, metallia ja lasia – myös ruosteisia pintoja. ”Tiiltä hyödynnetään katu- ja torialueella tuomassa kontrastia. Kuivatelakka kunnostetaan ja täytetään vedellä.”

Marja Kuosma, myynti- ja markkinointijohtaja ja Satu Ryynänen, hankekehitysjohtaja

Valoisia asuntoja suurilla terassiparvekkeilla

Rouheat uudet rakennukset sulautuvat vallitsevaan arkkitehtuuriin ja historiallisuus näkyy alueella myös tulevaisuudessa. Talojen alle rakentuu maanalainen parkkialue ja vanha konepaja muutti muotonsa konferenssikeskukseksi. Myös nosturit, messinkivalimo, saharakennus ja vanha palkkakonttori säilytetään.

”Korjaamme rakennuksia käyttökuntoon ja rakennamme uutta, mutta annamme ajan näkyä ja heijastella historiaa”, lupaa myynti- ja markkinointijohtaja Marja Kuosma.

Telakkarannan neljään asuintaloon tulee yhteensä noin 250 merellistä uudisasuntoa. Kuosman mukaan 35–120 neliöisten asuntojen suunnittelussa on panostettu persoonallisiin piirteisiin sekä tietysti asunnon toimivuuteen ja käytännöllisyyteen.

Valoisuutta tuovat normaalia korkeampi huonekorkeus, lattianrajasta nousevat ikkunat ja kokonaisuuden kruunaavat suuret lasitetut parvekkeet – osassa asunnoista niitä on kaksikin. ”Upeista maisemista voi nauttia jopa noin 35 neliön parveketiloissa.”

Courtin ja Annexin asunnot ovat nyt myynnissä, Yard tulee myyntiin helmikuussa 2020 ja viimeinen kohde Knot valmistuu arviolta vuonna 2024–2025. Asunnoista löytyy modernia talotekniikkaa, kuten lattialämmitys sekä kaukokylmän hyödyntäminen viilennyksessä, ja tilaratkaisut ovat omaleimaisia. Osassa huoneistoista on korkeita, vinoja, ullakkomaisia kattoja sekä loft-tyylille ominaisia avaria tiloja.

”Upeista maisemista voi nauttia parhaimmillaan 35 neliön parveketiloissa.”

www.kodit.skanska.fi/taloyhtiot/helsinki/telakkaranta

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Uudiskohteet