Tekoäly-alusta mullistaa merilogistiikan optimoinnin


”Webinaari toimii lähtölaukaisuna Awake.AI alustan kaupalliselle käyttöönotolle”, kertoo Sami Kaksonen. 

Awake.AI on lanseerannut Smart Port as a Service™ sovelluksen, jolla yhdistetään eri satamatoimijat yhteen tarjoamalla heille ennusteita ja tehokkaan kommunikaatiomallin. 

Awake.AI lanseerasi huhtikuun alussa Smart Port as a Service™ -sovelluksen. Toimitusjohtaja Karno Tenovuon mukaan se on sekä mobiililaitteissa, että verkossa toimiva sovellus, joka palvelee kaikkia satamien eri logistisia toimijoita. Vastaavaa ei ole vielä missään päin maailmaa. 

Tenovuo kertoo, että eri osapuolet voivat olla sovelluksella yhteydessä toisiinsa reaaliaikaisesti viestipalvelun kautta. Sovellus nopeuttaa ja helpottaa kommunikointia mm. sataman operaattoreiden, auktoriteettien ja tavaranomistajien välillä. 

”Kun laiva saapuu satamaan, niin siellä voi olla jopa 30 eri osapuolta, jotka haluavat keskustella keskenään ja saada ajantasaista tietoa aluskäynnin aikana. Kaikkien toimijoidanvälistä viestintää rikastutetaa tuottamalla automaattisesia viestejä myös järjestelmän toimesta.” 

Satama-alue on logistinen solmukohta ja siksi Tenovuon mukaan olisi tärkeää pystyä ennustamaan tilanteita mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen. 

”Puutteellinen tilannetieto on syy miksi näkyvyys operatiivisiin suunnitelmien on huono. Me tekoäly-yrityksenä tuomme logistiseen ketjuun tarvittavat ennusteet ja tilannetieton mitä muut eivät tarjoa”, Tenovuo kertoo. 

”Puutteellinen tilannetieto on syy miksi näkyvyys operatiivisiin suunnitelmien on huono. Me tekoäly-yrityksenä tuomme logistiseen ketjuun tarvittavat ennusteet ja tilannetietoa mitä muut eivät tarjoa”, Karno Tenovuo sanoo. 

Suunnittelulla säästöjä 

Sovelluksen avulla pystytään suunnittelemaan tulevat palvelut tarkemmin ja siten välttämään odotusaikoja ja varmistamaan, että laivat lähtevät täydempinä aikaisemmin. Tämä lyhentää satamakäynnin kestoa ja pienentää sitä kautta aluskäynnin kustannuksia ja päästöjä huomattavasti. 

”Iso hyöty saavutetaan siitä, että laivat pääsevät lähtemään seuraaviin satamiin aikaisemmin eikä tarvitse ajaa niin kovaa ja tämä säästää polttoainetta. Samalla pystytään pienentämään odotusaikoja ja tehostamaan operatiivista toimintaa satamassa”, Awake.AI:n myynti- ja markkinointijohtaja Sami Kaksonen kertoo. 

Pilotteja halutaan lisää 

Sovellus on ollut pilotoinnissa jo useamman yrityksen kanssa. Nyt Awake.AI avaa ratkaisuaan laajemmin muille merilogistiikan toimijoille ja jatkaa merilogstiikan tehostamista. Yritys järjestää 16.6. ilmaisen Awake Day-webinaarin jossa kerrotaan lisää Awake.AI:n alustasta. 

”Webinaari toimii lähtölaukaisuna Awake.AI alustan kaupalliselle käyttöönotolle. Haluamme auttaa satamia digihankkeissa tarjoamalla heille ilmaisen alustan käyttöönoton Covid-19 tilanteen vuoksi. Haluamme, että alaa mullistavien digitaalisten innovaatioiden kehitys jatkuu epävarmoista oloista huolimatta ja samalla toivomme myös kiihdyttävämme oman alustamme käyttöönottoa Euroopan satamissa”, Kaksonen toteaa. 

Awake.AI

  • Start up -yritys 
  • 30 työntekijää 
  • Johtaa muutosta kestävään ja älykkääseen merilogistiikkaan. 
  • Yli 50 yhteistyökumppania; Euroports, Rauanheimo, European Space Agency (ESA) ja Port of Rotterdam . 

www.awake.ai 

Jaa tämä artikkeli


Yrityspalvelut