Tehokkaat salkunhoitajat hallitsevat sähkömarkkinoiden riskit


Sähkön pörssihintaan vaikuttaa monta tekijää säätilasta EU:n tukijärjestelmän toimintaan. Oman lisänsä tuo markkinapsykologia, kuten muuhunkin pörssikauppaan.

Väreen salkunhallintatiimillä on jo noin 20 vuoden kokemus salkunhoidon palveluista yrityksille ja yhteisöille. Laajat, asiakaskohtaiset palvelut perustuvat parhaisiin sähkömarkkina-analyyseihin, vahvaan osaamiseen ja pitkäaikaiseen kokemukseen. Yrityksellä on Finanssivalvonnan toimilupa.

Kumppanuus kunniaan

”Strateginen suunnittelu ja toteutus sekä tiivis yhteydenpito asiakkaaseen on syvällistä kumppanuustoimintaa. Tarjoamme aktiivista seurantaa, hyviä analyysityökaluja ja toimialatuntemusta”, Väreen toimitusjohtaja Juha Keski-Karhu sanoo.

Asiakkaina on pörssiyhtiöitä, kuten Olvi, Ponsse ja SSAB, mutta myös pienempiä yrityksiä ja pk-yritysryhmiä. Suojausmenetelmät riippuvat kunkin asiakkaan liiketoiminnasta, onhan vaikkapa vihanneskasvattajalla erilaiset tarpeet kuin prosessiteollisuudella.

”Yrityksen tai yhteisön, jonka vuotuinen sähkönkäyttö on vähintään 100–300 megawattituntia, kannattaa ehdottomasti harkita salkunhallintapalveluja”, salkunhoitaja Risto Kinnunen esittelee.

Konsultoivan salkunhoidon suositusten perusteella asiakas tekee omat ratkaisunsa. Täyden palvelun salkunhoidossa salkunhoitaja toteuttaa asiakkaan kanssa yhdessä sovittua hankintastrategiaa ja käy aktiivisesti sähkökauppaa.

Trendit huomioon

Sähkösalkun hoitaminen on haasteellista, sillä toimintaympäristö muuttuu koko ajan ja poliittiset riskit ovat kasvaneet. Myös asiakkaan tuotannonvaihtelut vaikuttavat salkunhoitoon.

Salkunhoitaja Matti Palosaari sanoo, että koko ajan on oltava hereillä, sillä trendit on havaittava ja ne on otettava huomioon. ”Asiakkaidemme pitää tietää oman toimintansa riskit, joten sähkön hinta ja sen kehitys ovat merkittäviä asioita myös investointeja suunniteltaessa.”

Lisätietoja osoitteesta väre.fi/yrityksille.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Teollisuus