Tehokas B-Cure lääkintälaser hoitaa kivut ja haavat


”B-Cure laser on helppokäyttöinen ja monipuolinen laite koko perheen käyttöön”, kertoo Raija Kallio

Lääkintälaserterapia on turvallinen lääkkeetön hoitomuoto kivun lievitykseen ja haavojen hoitoon. B- Cure Laser on käytössä ammattilaisilla kipuklinikoilla ja haavanhoidossa, sekä jo sadoissa suomalaisissa kodeissa.

Oulunkaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä fysiatri Timo Pehkosella on käytössä B-Cure laserlaite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä. Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipulääkkeiden vaatimaton teho. Vahvojen opiaattien käyttöön liittyvät potilaalla niiden sietokyvyn nousu, herkistyminen kivun tunteelle ja riippuvuusriski.

”Lääkkeettömien hoitomenetelmien käyttöä korostetaan, ja laserhoitolaite on turvallinen ja kokeilemisen arvoinen. Laserhoitoa on käytetty kivunhoidon tukena. Ensivaikutelma on positiivinen. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana. Nopeimmat oirelievitykset on saatu jo parissa viikossa. Parhaimmillaan oirelievitys on ollut hoitojakson jälkeen noin pari viikkoa”, kertoo Pehkonen. Lääkintälaserterapian tehon on huomannut myös Uudenkaupungin terveyskeskuksen haava vastaanoton haava yhdyshenkilö Marika Metsä-Tokila. ”Neljässä viikossa saimme hyviä tuloksia kroonisten haavojen ja arpikudosten hoidossa.” 

”Vuosia sormiani vaivannut nivelrikkokipu hellitti parissa viikossa B-Cure laserin ansiosta. Olen pystynyt jättämään kipulääkityksen pois, nukun hyvin ja vielä bonuksena voin taas kutoa sukkia lapsenlapsilleni. Suosittelen lämpimästi!” Raija Kallio, 78v. Talma

Edullinen hoitomuoto kotikäyttöön

B-Cure Lääkintälaser sopii koko perheelle iästä riippumatta ja myös lemmikkien kivun ja haavojen hoitoon. Vaikka laitteen hankintahinta on muutamia satasia, saa sillä huoltovapaasti n. 30 000 ohjeen mukaista hoitokertaa. Näin yhden hoitokerran hinnaksi jää vain muutama eurosentti. Kliinisissä tutkimuksissa on terapian todettu olevan kivunlievityksessä teholtaan verrattavissa kipulääkkeisiin. Lääkintälaserterapian etuna on sen parantava vaikutus, joka takaa myös pitkäaikaisen hyödyn. Esimerkiksi akillesjänne tulehduksen on todettu parantuvan laserterapialla 3 kertaa nopeammin kuin pelkällä lääkityksellä.

Tutkitusti tehokas

Kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserin tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala-ja yläselkävaivojen,  bromyalgian ja akillesjännetulehduksen aiheuttamaan kipuun, sekä edistää iho- ja kudosvaurioiden paranemista. Lääkintälaser myös nopeuttaa urheilusuorituksen jälkeistä palautumista. Laserterapiaa suositellaan kudosvaurioiden hoitoon Käypä hoito -suosituksissa. Kliinisiä tutkimuksia, käyttäjäkokemuksia ja hoito-ohjeita löytyy sivustoilta terveystekniikka.fi ja bcurelaser.fi

B-Cure Lääkintälaser (808 nm)

Pienteholaserhoito, (Low Level Laser Therapy , LLLT) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymituotantoa ja vapauttaa endorfiineja. Laser lisää elimistössä myös kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaamiseksi. Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Usein lievitys on välitöntä, toisinaan taas muutaman hoitokerran jälkeen. Yksi hoitokerta on 6–8 minuuttia kohta, 2–3 kertaa päivässä. Yliannostusriskiä ei ole. Tunnettuja vasta aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsanseudulle.

Uusi lääkkeetön kipulaastari lihas- ja nivelkipujen jatkuvaan lievittämiseen

Koska laserterapian parantava ja kipua lievittävä vaikutus saattaa alkaa vasta parin päivän kuluttua, voi hoitoa täydentää käyttämällä lääkkeetöntä kipulaastaria. FIT-kipulaastari heijastaa kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä takaisin kudokseen vaikuttaen ihon ja kudoksen verenkiertoon ja aineenvaiduntaan. Kivunlievitys alkaa lähes heti ja kestää koko käytön ajan, eli jopa 5 päivää. Laastarista on oma muotoiltu malli eri paikalliskipuihin. Tutkitusti tehokas. Hinnat alk. 9,90e/pkt. 

Laitteesta on saatavana malleja ammattilais-ja kotikäyttöön ja se on myös vuokrattavissa.

Laitteen ja laastareiden maahantuoja on Terveystekniikka Valko Oy.

www.terveystekniikka.fi

Tel. 045 609 9000 

Jaa tämä artikkeli


Terveys