Millaisen mielikuvan verkkopalvelusi antaa asiakkaalle?


”Projektiajattelusta pitää siirtyä jatkuvaan kehittämiseen. Verkkopalvelu on käytännössä vanha jo julkaisuvaiheessa ja seuraavan version kehitys on toivottavasti jo vähintään suunnitteluasteella.”, Teamit Group Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Heikkilä toteaa.

Verkkopalveluiden ajantasaisuus on liiketoimintakriittinen asia toimialalla kuin toimialalla. ”Merkitys on suuri varsinkin uusasiakashankinnassa: jos et ole löydettävissä, et ole olemassa. Jos verkkopalvelusi näyttää vanhalta, kävijälle tulee epäilys elinvoimaisuudestasi ja osaamisestasi.”

”Jos verkkopalvelusi näyttää vanhalta, kävijälle tulee epäilys elinvoimaisuudestasi ja osaamisestasi.”

Palveletko asiakasta oman aikataulusi vai asiakkaan aikataulun mukaan?

Verkkopalveluilla ja -kaupoilla on mahdollisuus laajentaa yrityksen palvelua toimistoaikojen ja maan rajojen ulkopuolelle, jolloin asiointi onnistuu juuri asiakkaan haluamaan aikaan missä päin maailmaa tahansa. Kuitenkin moni, varsinkin B2B-maailmassa, epäröi verkkokaupan perustamista vedoten siihen, ettei verkkokauppa sovi monimutkaisten ratkaisujen myyntiin.

”Vaikka kaikki tuotteet eivät soveltuisikaan verkkomyyntiin, niin usein löytyy tarvikkeiden ja varaosien kaltaisia tuoteryhmiä, joita on yksinkertaista ostaa verkosta. Ylipäätään, jos valikoimasta, saatavuudesta ja hinnoista ei löydy helposti tietoa verkon kautta, yritys menettää potentiaalisia asiakkaita. Perinteisen verkkokaupan lisäksi on haluttaessa rakennettavissa integroidut digitaaliset tilauskanavat toimittajan ja asiakkaan välille.”

Verkkoa ei pidä ajatella erillisenä funktiona vaan yhtenä kaupankäyntikanavana muiden joukossa. Tähän tarpeeseen Teamit on kehittänyt eri kanavat yhdistävän sekä mm. kassa- ja monivarastonhallintajärjestelmän sisältävän Omnichannel-ohjelmistonsa. ”Sen avulla kivijalka- ja verkkokauppamyynti onnistuu samanaikaisesti ongelmitta”, Heikkilä valottaa.

Ohjelmistokonsultoinnin ja -kehityksen vahvana teknisenä osaajana maineensa luoneen Teamitin onnistuneiden projektien takana on tarve- ja asiakaslähtöinen toteutustapa.

”Me lähestymme verkkopalveluiden luontia palvelumuotoilun kautta. Työt aloitetaan potentiaalisten asiakasryhmien ja heidän tarpeidensa määrittelemisestä, jonka jälkeen mietitään sopiva toteutustapa. Kaikki tekemisemme perustuu kannattaviin ROI-laskelmiin. Emme tee pelkästään näyttäviä julkisivuja vaan kehitämme aidosti kumppaneidemme liiketoimintaa edistäviä ratkaisuja”, Heikkilä summaa.

*) Gartner, Top 10 Strategic Technology Trends for 2019, Analyst(s): David Cearley, Brian Burke.
Published: 15 October 2018

teamit.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä