Täysin kotimainen A-Katsastus uskoo asiantuntijuuteen ja palveluun


A-Katsastuksen Liiketoimintaryhmän johtaja Petri Haikola. 

Avainlipun tänä vuonna ansainnut A-Katsastus on merkittävässä asemassa edistämässä suomalaista liikenneturvallisuutta. Vastuulliset ja asiantuntevat toimintatavat ovat konsernille tärkeitä. 

A-Katsastuksella on takanaan todella pitkät perinteet valtion liikelaitoksena ja yrityksenä. Nykyisin A-Katsastus Group on yksityinen konserni, johon katsastustoimijoiden lisäksi kuuluu kuljettajantutkintoja ja -lupia tarjoava Ajovarma. “Olimme välillä ulkomaisessa omistuksessa, viime vuonna omistajuus siirtyi takaisin Suomeen. Koimme, että nyt meillä on hyvät edellytykset korostaa kotimaisuuttamme, joten päätimme lähteä yhteistyöhön Suomalaisen Työn Liiton kanssa”, aloittaa Liiketoimintaryhmän johtaja Petri Haikola. 

Liitto myöntää jäsenyrityksilleen Avainlippu-merkkiä, jonka saadakseen yrityksen tulee täyttää sen kotimaisuusasteelle asetetut vaatimukset esimerkiksi pääkonttorin sijainnin ja palveluiden tuottamisen osalta. A-Katsastus onnistui saamaan Avainlipun tämän vuoden helmikuussa. “Yhtä lailla asiakkaat kuin omat työntekijät arvostavat suomalaisuutta aidosti. Lisäksi koronakriisi on selvästi lisännyt kiinnostusta kotimaiseen palveluun ja suomalaisen työn tukemiseen entisestään”, Haikola toteaa. 

Laatua ja vastuuta 

“Pitkän historian myötä olemme alalla myös auktoriteetti, asiantuntijaorganisaatio, jolla on paljon vastuuta. Näemme kuitenkin, että tarkkuuden vastapainona meidän täytyy olla hyvä asiakaspalvelija”, Haikola kertoo. A-Katsastus saakin paljon hyvää palautetta nimenomaan asiakaspalvelustaan. Myös koronan keskellä A-Katsastus panostaa erityisesti palveluun. “Käytössä ovat totta kai hyvät hygieniakäytännöt, mutta lisäksi olemme lanseeranneet erityisesti riskiryhmille tarkoitetun noutokatsastuspalvelun, jossa asiakas ja katsastaja eivät kohtaa. Auto haetaan asiakkaan luota ja avaimet palautetaan sovittuun paikkaan katsastuksen jälkeen.” 

Konsernin tulevaisuuden näkymissä saavutettavuus ja sujuvuus ovat fokuksessa. 

“Palvelupisteiden sijainti, aukioloajat sekä varaamisen helppous ovat asioita, joita tarkastelemme. Nyt kun uusi lainsäädäntö tuli voimaan voi auton katsastusajankohdan valita vapaammin esimerkiksi auton vaihdon tai vuosihuollon yhteyteen”, Haikola muistuttaa. Myös autotarvikkeiden myynti ja uudet palvelukonseptit ovat tärkeässä osassa. “A-Katsastuksessa voi vaihdattaa vaikka uudet pyyhkijänsulat tai tehdä vaihtoauton rahoitushakemuksen”, Haikola kertoo. 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi