Täyden palvelun konetalo asiakkaan asialla


Koneen ja palvelun myynti perustuu asiakkaan toiminnan tuntemiseen. RealMachineryssä kuunnellaan tarkasti maarakentajien tarpeita, jotta yhtiö palvelisi alati paremmin. 

Kymmenvuotiaan RealMachinery Oy -konsernin toimitusjohtaja Mikko Uusi-Marttila sanoo väkensä toimivan ratkaisukeskeisesti. ”Asiakaslähtöisyytemme perustuu siihen, että pystymme täyttämään asiakkaan kaikki tarpeet”, Uusi-Marttila perustelee. 

OK-Konehuolto Oy:n toimitusjohtaja Verneri Ovaska määrittelee asiakaslähtöisyydeksi sen, että asiakasta ei jätetä pulaan. Aina saa soittaa. 

RealMachineryn pääkonttori sijaitsee Helsinki–Tampere-moottoritien varressa, Lempäälässä. Raskaat koneet näkyvät jo kaukaa. Näkyminen on sitä että olemme lähellä asiakasta, jota myyntijohtaja Matti Salminen korostaa. ”Asiakkaan oikea kohtaaminen vaatii meiltä ammattitaitoa”, Salminen täydentää. 

Ammattitaito varmistetaan koulutuksella. Konsernin noin 160 henkilöä kouluttautui viime vuonna yli 3 600 tuntia. 

RealMachinery on täyden palvelun valtakunnallinen konetalo. Asiakkaalle tarjotaan koneet ja lisälaitteet sekä niille huollot ja korjaukset kattavasti niin toimipisteillä kuin kentällä. 

Konsernilla on Suomessa kahdeksan toimipistettä ja Ruotsissa yksi. Varustelupäällikkö Jarmo Tonteri sanoo, että maahantuonti on keskitetty Lempäälään. ”Keskittämisen ansiosta asiakkaiden koneiden varustelu ovat tuotteistettu ”, Tonteri kiteyttää. 

Nostokaluston myyntipäällikkö Pasi Päkkilä säestää, että myös nostimet toimitetaan rivakasti. ”Jos isäntä tai vuokraamo soittaa tänään, todennäköisesti saamme koneen huomiseksi työmaalle”, Päkkilä lupaa. 

Ennakkoluulottomia ratkaisuja tarvitaan vaikeina aikoina erityisesti rahoitukseen. Salminen miettii, että yhtiö voisi jopa vaihtaa konekauppoja vuokrasopimuksiksi. Olennaista on varmistaa asiakkaan toimeentulo. ”Kun teemme asiat oikein, asiakas hyötyy.” 

Asiakaslähtöisyyteen ohjaa elinkaariajattelu, jota huoltojohtaja Pekka Lehtinen pitää yhtiön vahvuutena. ”Pyrimme tekemään asiakas- ja huoltosopimukset siten, että asiakas pystyy keskittymään liiketoimintaansa. Samaan tähtäävät koneiden ja laitteiden etähallinta sekä tarjoamamme koulutus, jotta asiakas saa mahdollisimman paljon irti koneistaan”, Lehtinen sanoo. 

Uusi-Marttilan mukaan huoltosopimuksista on sekin hyöty, että niistä konserni oppii tuntemaan asiakkaansa paremmin ja suhde vahvistuu. 

Lempäälän vaihtokonepihalla on noin 200 maarakennuskonetta. RealRental Oy:n kaupallinen johtaja Goran Baricevic kertoo, että konevuokraus on kasvanut vuosi vuodelta. ”Vuokraus on asiakkaalle riskinhallintaa. Asiakkaan juoksevat kulut loppuvat kaluston osalta, kun hän palauttaa koneen”, Baricevic konkretisoi. 

Uusi-Marttila arvioi, että korona-aika lisää konevuokrauksen kysyntä, koska suhdannenäkymät ovat epäselvät ja asiakkaat etenevät projekti kerrallaan. 

Toimitusjohtaja ennakoi myös digitalisoitumisen etenevän konekaupassa, konevuokrauksessa sekä palveluitten osalta esimerkiksi mobiiliaplikaatioiden sekä verkkoliiketoiminnan välityksellä. ”Piakkoin osa koneiden, lisälaitteiden ja varaosien kaupoista, konevuokrauksista ja huolloista tehdään verkkokaupasta.” 

Visiotamme olla johtava pohjoismainen konetalo, edistää RealMachineryn sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö. ”Meillä on ratkaisuja infran, logistiikan ja rakentamisen yrityksille, kun ne uusivat kalustoaan tai tehostavat työtapojaan. Yhdessä asiakkaan kanssa räätälöimme parhaat ratkaisut. Ottakaa yhteyttä, niin katsomme teillekin sopivan ratkaisun!” Uusi-Marttila päättelee. 

Verneri Ovaska (takana vas.), Goran Baricevic ja Jarmo Tonteri sekä Matti Salminen (edessä vas.) ja Mikko Uusi-Marttila sanovat, että asiakaslähtöisyyden ansiosta RealMachinery pystyy tarjoamaan joka asiakkaalle parhaan ratkaisun.

Koneryhmän konemallit

www.realmachinery.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä