Tavoitteena ystävyyden ketju


Työhyvinvointi paranee, kun yrityksen henkilöstö saa käyttää osan työajastaan merkitykselliseen vapaaehtoistyöhön, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Mitä tapahtuisi, jos työpaikoilla olisi normi käyttää muutama tunti työajasta vapaaehtoistyöhön? Jos pankkitoimihenkilö kävisi ikäihmiselle kaupassa tai kampaaja laittamassa hänen tukkansa?

”Haluamme luoda uudenlaisen ystävyyden ketjun, jossa yritykset ovat mukana. Monella työpaikalla saa jo käyttää työaikaa vapaaehtoistyöhön. Me tarjoamme siihen koulutuksen ja väylän”, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander.

Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö lupaa, että se ei jätä ketään yksin. Sen noin 85 työntekijää ja 1 000 vapaaehtoista ahertavat poistaakseen senioreiden, nuorten ja lapsiperheiden yksinäisyyttä.

Vapaaehtoistyötä voi tehdä monin tavoin. Elina Vaalto, 33, toimii Airi Hämäläisen, 86, tukihenkilönä. Kuvat: Jani Laukkanen

Pienelläkin teolla on merkitystä

HelsinkiMission kautta eri-ikäiset tarvitsijat saavat muun muassa keikka-apua ja tukihenkilöitä, seniorit voivat soittaa Aamukorvapuhelimeen jutellakseen ja nuorille tarjotaan matalan kynnyksen ammattiapua Nuorten kriisipisteellä.

”Yritykset koostuvat ihmisistä. Ihmiselle taas on tärkeää tehdä jotakin merkityksellistä. Yhteinen vapaaehtoistyö sitouttaa henkilöstöä yritykseen ja lisää yhteenkuuluvuuden kokemusta. Se muuttaa yrityskulttuuria”, Colliander pohtii.

Yritykset voivat osallistua HelsinkiMission välittämistalkoisiin myös kumppaneina, kuukausi- tai kertalahjoituksilla, tilaamalla vaikkapa vapaaehtoisten neulomia villasukkia tai tarjoamalla erilaisia resursseja HelsinkiMission käyttöön. Hotelli Presidentti on esimerkiksi jo parina vuonna tarjonnut yli 200 seniorille joululounaan, ja nyt korona-aikana Storytel lahjoitti HelsinkiMission kautta tuhat lahjakorttia nuorille, lapsiperheille ja senioreille lieventämään yksinäisyyttä ja tuomaan iloa sekä hyvää mieltä.

Lähes puolet HelsinkiMission toiminnan rahoituksesta turvataan yrityksien, yksityisten ihmisten ja säätiöiden tuella ja lahjoituksina. Muita rahoittajia ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA sekä kaupungit.

”Kutsumme myös pieniä kivijalkayrityksiä yhteistyöhön. Jokaisella teolla on merkitystä – niistä se ystävyyden ketju rakentuu”, Tuula Colliander uskoo.

Teoilla on merkitystä
  • Tee lahjoitus FI68 5008 5320 0123 05 /viite 5814 (Keräyslupa RA/2016/909)
  • Tai tilaa lasku helsinkimissio.fi/yrityslahjoitus
  • Ole yhteydessä: Niina Frösén, 044 7355138, niina.frosen@helsinkimissio.fi

Lue lisää:
Helsinkimissio.fi/yrityksille

Jaa tämä artikkeli


Työelämä