Tartu mahdollisuuteen oivaltaa uudenlaista elinvoimaa alueellesi


Ideafestivaali – keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla –kampanja antaa mahdollisuuden keskustella eri-ikäisten ja eri taustaisten ihmisten kanssa siitä, miten luomme maaseudulle enemmän hyvinvointia vähemmällä.

Hyvä elämä kiteytyy maaseutuun – näin ajattelee yli puolet suomalaisista. Millaista sitten olisi maaseudun elinvoima, joka vastaisi ajatukseen hyvästä elämästä myös kymmenen vuoden päästä? Mistä elinvoima syntyy? Mitä muuta se on paitsi talouden ja väestön kasvua?

Eri puolilla Suomea tehdään parempaa tulevaisuutta ihmisten kokoisista ideoista. Entisestä alakoulusta kehitetään monipalvelukeskus ja kyläkaupasta monipalvelupiste. Liikkumista lisätään rakentamalla kaikille avoimia harrastuspaikkoja. Yhteiskunnallinen yritys perustetaan turvaamaan lasten päivähoito, peruskoulu ja kirjasto lähipalveluina. Voittoa suunnataan lähipalveluihin ja asukkaiden hyvinvointiin. Kumppanuuteen perustuva toimintakulttuuri pistää hyvän kiertämään, kun koettua hyvinvointitietoa kerätään systemaattisesti osaksi kunnan hyvinvointityötä ja kuntastrategian toteutusta.

Elinvoimaisen tulevaisuuden tekemiseen tarvitaan kaikkia – myös erilaisia näkökulmia, lisää ymmärrystä ja uusia oivalluksia. Ylisukupolvinen keskustelu on tärkeää. Kun nuoret saavat olla aidosti mukana keskustelemassa ja vaikuttamassa, se luo hyvää paitsi omalle yhteisölle ja paikkakunnalle, myös koko Suomelle.

Tule mukaan ja järjestä oma rakentava Ideafestivaali-keskustelu! Valmiiden materiaalien avulla se on helppoa. Saat samalla tutustua Erätauko-keskustelun ohjaamisen saloihin.

Lue kokemuksista, katso ohjeet ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa ideafestivaali.fi.

Kampanja on osa Maaseutuparlamentti 2021 –tapahtumaa.

Yhteistyössä: maaseutupolitiikan neuvosto, maaseutuverkosto ja nuorisotyöryhmä, Suomen Kylät ry, Maaseudun Sivistysliitto, Suomen 4H-liitto, Erätauko-säätiö, MTK ry, Kurikan kaupunki, Leader Suupohja ry ja maa- ja metsätalousministeriö.

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi