Tarjolla itsesi näköisiä työnkuvia


Kymsote on noin 6000 ammattilaisen voimin kymenlaaksolaisille sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoava kuntayhtymä Etelä-Suomessa. Tutkivalla ja avoimella mielellä, sekä hurtilla huumorilla varustettu lääkäri voi yhdistää maakunnassa mieleisensä työn ja mielekkään asuinympäristön. 

Kymsoten ensihoidon ja päivystyksen vastuuylilääkäri Kimmo Salmio on työskennellyt kuntayhtymän toiminta-alueella tammikuusta 1992 lähtien. Hän tietää, mikä maakunnassa on parasta täällä asuvalle ja työskentelevälle terveydenhoitoalan ammattilaiselle. 

”Kymenlaakso on kooltaan kompakti alue, jossa voi asua halutessaan maalla tai kaupungissa. Luonto on aina lähellä, täältä löytyy sekä erämaa-alueita että Suomenlahden tyrskyjä.” 

Maakunnassa on kaksi vahvaa keskusta. Kymsoteen töihin tuleva lääkäri voi työskennellä joko Kotkassa, Kouvolassa tai molemmissa. Kotkan keskussairaalassa otettiin käyttöön modernit HOT-sairaalatilat kesällä 2020. Kouvolaan valmistuu uusi SOTE-keskus ensi keväänä. Uusissa tiloissa toimii mm. ympärivuorokautinen akuutti- ja yleislääketieteen päivystys sekä erikoissairaanhoidon vastaanottoja. Terveysasemat sijaitsevat Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa sekä alueen maaseutukunnissa. 

”NUORI LÄÄKÄRI EI JÄÄ MEILLÄ YKSIN.” 

”Kymsote on joustava työnantaja. Se tarjoaa sekä hyvät kouluttautumismahdollisuudet että senioritukea niin sairaaloissa kuin terveysasemilla”, Kimmo sanoo. ”Nuori lääkäri ei jää meillä yksin, ja etätöitä on tarjolla niistä pitäville.” 

YEK:n suorittajalle on etua siitä, että olemalla yhdessä virkasuhteessa kymsotelainen pystyy työskentelemään useilla erikoisaloilla samassa organisaatiossa, ja miettimään samalla omaa erikoistumisalaansa. Ilman katkoja virkasuhteissa myös vuosilomat karttuvat normaalisti. 

Maakuntakeskukset sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulta, vain reilun tunnin matkan päässä. Näin keikkatyö on mahdollista Helsingin seudulla asuvalle. Ja jos ajatus Kymenlaaksoon muuttamisesta alkaa viehättää, on asuminen täällä paljon edullisempaa. 

Lue lisää: www.kymsote.fi 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä