Tampereesta verkkokaupan pääkaupunki – Vilkas Group näkee hankkeessa paljon potentiaalia


Vilkas Group on verkkokaupan asiantuntijayritys, joka haluaa herätellä huomaamaan alan laajuuden ja taloudellisen merkittävyyden. Yrityksen toimitusjohtajan mukaan Tampereen kannattaa hyödyntää paikkakunnan ja ympäröivän seudun vahvuudet ja ottaa johtajuus verkkokaupan alalla.

Vilkas Group on Suomen johtava verkkokauppaan keskittynyt yritys, joka tarjoaa eri kokoisille asiakkailleen juuri heille sopivaa palvelua ja asiantuntemusta.

– Asiakkaamme eivät koskaan saa valmiita, ohjelmoituja vastauksia, vaan kohtelemme jokaista kauppiasta yksilöinä ja haluamme saada heidät menestymään, kertoo toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

Verkkokaupan ala kehittyy kovaa vauhtia, erityisesti korona-aikana otettiin valtava harppaus eteenpäin.

– Meidän näkökulmastamme tämä aiheutti kaksi asiaa; kauppiaat, jotka eivät vielä olleet verkossa havahtuivat sen mahdollisuuksiin ja toisaalta olemassa olevat kaupat innostuivat kehittämään palvelujaan. Tämä on aiheuttanut meille myös reilusti rekrytointitarvetta, Korkiakoski kuvailee.

Kasvusta huolimatta verkkokauppa-ala on edelleen sirpaloitunut, eikä sen merkitystä ja työllistävää vaikutusta täysin ymmärretä.

– Arvioisin, että suora työllisyysvaikutus kaupanalan toimijoilta on n. 50 tuhatta ihmistä, mutta välilliset vaikutukset, logistiikassa, maksamisessa ja verkkokauppatoimittajissa ainakin tuplaavat tämän.

Tampereella poikkeukselliset mahdollisuudet verkkokaupalle

Korkiakosken visiona on tehdä Tampereesta Suomen verkkokaupan pääkaupunki. Tähän kaupungilla on hänen mukaansa erinomaiset edellytykset.

– Meillä on logistisesti hyvä sijainti, paikallista osaamista, oppilaitoksia ja yrityksiä. Myös ympäryskunnissa on potentiaalia. Kun Amazon ennemmin tai myöhemmin etsii sijaintia, tulisi Tampereen olla luonteva valinta.

Hanketta on päästy edistämään jo puolen vuoden ajan ja mukaan on saatu runsaasti eri toimijoita. Osapuolet miettivät toimenpiteitä tähän liittyen säännöllisesti ja asia herättää paljon intoa.

Korkiakosken mukaan on hyvä huomata, että verkkokauppa on jo nyt Tampereelle merkittävä elinvoiman lähde. Tampere selvitti ensimmäisenä suomalaiskaupunkia verkkokaupan todellisen tilanteen ja tulokset olivat kiinnostavia.

– Keskustan yrittäjistä 60 prosenttia on jo verkkokauppiaita.

Olemme siis jo hyvässä vauhdissa.

Seuraavaksi Korkiakosken mukaan on tärkeää pitää kehitystä yllä ja luoda yhä vahvempaa mielikuvaa Tampereesta teknologiajohtajana.

– Meidän tulee tunnistaa meidät muista erottavat asiat ja tehdä Tampereesta rohkeasti monikanavaisesti elävä teknologiakaupunki.

www.vilkas.fi

Jaa tämä artikkeli


Alueellinen kehitys, julkiset rakennukset