Tampereella aktiivista toimintaa työssä ja vapaa-aikana


Tampereen terveysasemilla nuori lääkäri saa hyvin tukea ja hienoja mahdollisuuksia kehittyä työssään. Tammelakeskuksen terveysaseman lääkäri Teemu Ekola pääsi jo nuorena erikoistuvana lääkärinä mukaan sydänpotilaan hoitopolun ja digitaalisten palveluiden kehittämistyöhön. 

Tampere on rohkeasti uudistuva tekemisen kaupunki: uusi Nokia Arena houkuttaa mielenkiintoisia tapahtumia ja julkinen liikenne ratikan myötä on sujuvoitunut entisestään. Sopivan kokoinen, sijainniltaan loistava Tampere houkuttaakin palveluineen nuoria lapsiperheitä. 

Terveyskeskuslääkäri Teemu Ekola Tammelakeskuksen terveysasemalta on pienen lapsen isä, joka valmistui lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 2017 ja on parhaillaan erikoistumassa yleislääketieteeseen. 

”Olin jo kandiaikoina töissä Tampereen kaupungilla. Koin saaneeni työssä riittävästi joustavuutta ja ymmärrystä siinä, että aloittelevalla lääkärillä menee hieman enemmän aikaa oppia asioita ja käytäntöjä. Lisäksi hyvä seniorituki ja mukava työyhteisö vaikuttivat siihen, että halusin jäädä tänne töihin myös valmistuttuani.” 

Tukea, joustoa ja koulutusmahdollisuuksia 

Ekola on itse hyvä esimerkki urapolulla nopeasti etenemisessä, sillä hän pääsi heti nuorena lääkärinä kehittämään merkityksellisiä asioita. ”Tampereella on kehitetty sydämen vajaatoiminnan hoitopolkua yhteistyössä perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja potilasjärjestön kanssa. 

Lisäksi olen ollut mukana digitaalisten palveluiden kehittämisessä.” 

Tampereen terveysasemilla kehitetään jatkuvasti käytänteitä, ja kehitystyöhön halutaan mukaan terveyskeskuslääkäreitä, jotta käytännön arki tulee varmasti huomioitua. Senioritukeen ja koulutusmahdollisuuksiin on myös panostettu. ”Viikoittain on ohjaus- ja koulutustuokioita oman seniorin ja muiden nuorten lääkäreiden kanssa. Lisäksi ulkopuolisiin koulutuksiin on ollut helppo päästä.” 

Ekola uskookin, että Tampere on oiva paikka nuorelle lääkärille juurtua ja toteuttaa monipuolisesti merkityksellistä työtä sopivassa tasapainossa vapaa-ajan kanssa. ”Meillä osa perheellisistä kollegoistani tekee osa-aikatyötä. Myös reunapalveluiden ja tutkimuksen tekeminen onnistuu tarvittaessa joustavasti. On tärkeää, että työ on monipuolista ja itseään on mahdollista kehittää eteenpäin.”  

www.tampere.fi/tyo 

Jaa tämä artikkeli


Terveys