”Tämä ei koske meitä.”


VAI KOSKEEKO KUITENKIN? OLEN KOHDANNUT SATOJA BISNESPÄÄTTÄJIÄ JA MIELESTÄNI LIIAN MONELTA PAISTAA LÄPI TÄMÄ ASENNE. LUE SIIS IHAN VARMUUDEN VUOKSI MITÄ MINULLA ON SANOTTAVAA.

PERSOONALLISUUS EROTTAA KILPAILIJOISTA

Yrityksillä on persoonallisuus ihan samalla tavalla kuin ihmisilläkin. Toiset ovat vain kiinnostavampia kuin toiset, se on fakta. Etenkin ensivaikutelma on tärkeä. Verkkosivunne on hakukoneoptimoitu ja digimarkkinointi tuottaa liikennettä verkkosivuillenne. Miksi kilpailija silti vie kaupat? Syitä voi olla monia, mutta yksi tärkeimmistä on: Onnistuitko herättämään kiinnostuksen?

Palvelunne ovat jopa paremmat kuin kilpailijalla, mutta he onnistuivat vertailussa herättämään innostuksen. Sytyttääkö oivaltava viestintäsi potentiaalisessa asiakkaassa halun tietää lisää, ja tunteen, että olet olemassa juuri häntä ja hänen haasteitaan varten? Sitä on syytä miettiä.

ASIAKASKOKEMUS ALKAA KIINNOSTUKSEST

Liian moni yritys sortuu yhdentekevään löpinään – olemme alamme huippuasiantuntija / meiltä saat parhaat palvelut / olemme luotettava kumppani ja niin edelleen. Mikään muu sisältö ei kuitenkaan tue näitä väitteitä. Väitteet pitäisi perustella nimenomaan asiakkaan näkökulmasta: millainen tieto herättää luottamuksen siihen, että teidän asiantuntemuksenne hyödyttää häntä?

”Älä lässytä jargonia.”

Kun yhdistetään persoonallinen tapa ja tyyli toimia asiakasta aidosti auttavaan näkökulmaan, synnytetään tunteita, jotka muistetaan. B2B-puolellakin on tärkeää jäädä mieleen, koska investointeja ei tehdä hetken mielijohteesta, eikä tarve ole välttämättä jatkuva. Kun olet valintalistalla oikealla hetkellä yhtenä kiinnostavista kumppaneista, olet jo voittanut.

OLLAANPA NYT REHELLISIÄ

Minulle on ihan pokkana väitetty, ettei tunnepuolen asioilla ole merkitystä, kun puhutaan insinööreistä ja B2B-toimialasta. Nyt ihan oikeasti käspystyyn, jos uskot, ettei insinööreillä ole tunteita! Kyllä he ovat ihmisiä siinä missä muutkin. Toinen loistoväite on, että yritys ei tarvitse markkinointia tai viestintää, koska heillä on pitkäaikaiset asiakassuhteet. Tämä saattaa tulla yllätyksenä, mutta kyllä asiakassuhteita tulee vaalia myös viestinnän keinoin. Ja onhan se jännä ajatus, että uusia asiakkaita ei koskaan tarvittaisi.

”Insinööritkin ovat ihmisiä.”

Olisiko nyt jo oikea aika ottaa rohkeasti selkeä askel eteenpäin ja myöntää, että menestyt vain herättämällä aidon kiinnostuksen.

MINTTU MURTOMÄKI
CEO
Näkemystehdas MBE
20 vuoden kokemus markkinoinnin ja
viestinnän haasteiden ratkomisesta

www.mbe.fi

Jaa tämä artikkeli


Bisnes Talous ja johtaminen