Talousjohtamisen kulmakivet


TALOUSOSAAMINEN TUO LIIKETOIMINTAAN varmuutta. ”Mielestäni tärkein yksittäinen taloustaito on kassavirran ymmärtäminen ja riittävän rahoituksen hankinta, sillä kassavirta -osaaminen saattaa pelastaa yrityksesi”, toteaa Akeban perustaja Kaisa Kokkonen. Mutta mitkä ovat muut talousjohtamisen kulmakivet?

  1. YMMÄRRÄ JA TUNNE LIIKETOIMINTASI LUVUT Miten rahoittaja tai tavarantoimittaja lukee tilinpäätöstäsi? Tiedätkö, kuka on paras tai heikoin asiakkaasi?
  2. JOHDA TALOUTTA Aseta taloudellisia tavoitteita, seuraa toteumaa ja etenkin, puutu poikkeamiin. Onko yrityksesi liiketoiminnan päätöksiin tarvittava tieto helposti saatavilla?
  3. ASETA RULLAAVIA TALOUDELLISIA TAVOITTEITA Maailma muuttuu, tahti vaihtuu, staattinen budjetti on vanha jo huomenna. Oletko jo siirtynyt rullaavaan budjetointiin?
  4. TEHOSTA TOISTUVIA PROSESSEJA Esimerkiksi prosessi hankinnasta maksuun – onko kokonaisuus mietitty yhdessä ja automaation mahdollisuudet hyödynnetty?
  5. HANKI OSAAVAA APUA Onneksi kaikkea ei tarvitse osata ja ehtiä tehdä itse. Akeban ammattitaitoinen konsultti tuo osaamista ja nopeutta muutoshankkeisiin. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä, www.akeba.fi.
Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes