TALENOM lanseerasi uuden TiliJaska-palvelun pienyrittäjille ja kurkottaa kohti Eurooppaa


Talenomin uutena visiona on tarjota ylivoimaisia tilitoimisto- ja pankkipalveluja pk-yrityksille. Vasta lanseerattu TiliJaska-tuoteperhe tuo Talenomin valikoimaan pankkipalvelut sekä joustavuutta pienempien yritysten kirjanpitoon. Yritys tunnistaa, että edelläkävijyys digitaalisten palvelujen tarjoajana antaa hyvät mahdollisuudet kasvaa myös kansainvälisesti.

Talenomin missiona on jo pitkään ollut ”yrittämisen helppous”. Tämän vuoden lokakuussa lanseeratut pienyrittäjien palvelut tukevat vahvasti samaa missiota. TiliJaska-tuoteperhe tarjoaa mahdollisuudet yrityksen kirjanpitoon joustavasti ja pienelle yritykselle kustannustehokkaaksi jopa ilmaiseksi. Samalla Talenom laajentaa palvelutarjoomansa kattamaan myös pankkipalvelut.

”Olemme huomanneet, että mitä pienemmästä yrityksestä on kyse, sitä heikompaa on heille tarjottu pankkipalvelu. Tämä onkin meille luontainen jatkumo palvelun kehittämiseksi. Kun käyttöön otetaan Talenomin pankkitili ja -kortti, yrittäjän pankkikustannukset laskevat merkittävästi”, toteaa toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala.

Talenom tarjoaa nyt täydellisesti skaalautuvan tuoteperheen kevytyrittäjäpalvelusta all inclusive -kirjanpitoon. Uusi TiliJaska- palvelu on markkinassa ainutlaatuinen. Se tarjoaa joustavan kolmiportaisen mallin, jonka Free, Pro ja Premium -palvelupaketit tarjoavat jokaiselle pienyritykselle sopivan yhdistelmän kirjanpito- ja pankkipalveluja.

Talenomilla on selkeitä strategisia syitä kasvattaa liiketoimintaa pk-yritysten keskisektorin lisäksi myös pienasiakkaisiin. Myynnin ja markkinoinnin panostuksissa haetaan synergiaetuja sektorien välille ja digitaalisen alustan tuotteistettavuus on haluttu hyödyntää maksimaalisesti. Pienasiakasmarkkina on myös suuri, Talenomin mukaan asiakaspotentiaali on noin viisikymmentä prosenttia markkinasta ja se kasvaa uusien tuotteiden myötä neljäkymmentä prosenttia yhdeksäänkymmeneen prosenttiin kokonaismarkkinasta.

PITKÄN TÄHTÄIMEN SUUNNITELMISSA EUROOPPA

Talenom laajensi toimintaansa Ruotsiin puolitoista vuotta sitten. Positiiviset kokemukset Ruotsissa saivat Talenomin asettamaan tavoitteekseen muun Euroopan valloituksen.

”Pohjoismaat ja erityisesti Suomi ovat edellä verkkolaskupenetraation osalta. Kun me vielä Talenomilla olemme Suomessa digitaalisten palvelujen edelläkävijä, on luontevaa, että voimme näyttää suuntaa myös Euroopassa”, Huhtala sanoo.

Suomessa myös pankki-infrastruktuuri on tukenut digitalisaatiota. Myös muualla Euroopassa murros kohti sähköisiä palveluja on nyt väistämätön. Kehittyvä infrastruktuuri ja lainsäädännön kehitys, kuten huhtikuussa voimaan tullut uusi verkkolaskudirektiivi ja maksupalveludirektiivi PSD2 ajavat yrityksiä ja pankkeja muuttumaan.

”Lisäksi Basel-säännökset ovat kiristäneet esimerkiksi pankkien vakavaraisuussäännöksiä, jolloin kaikkein pienimpien yritysten voi olla haastavaa neuvotella rahoitusta. Tämä tukee selvästi rahoitustuotteen tarjoamista”, Huhtala mainitsee.

Huhtalan mukaan Eurooppaan suunnataan seuraavan kymmenen vuoden aikajänteellä.

”Visio on pitkälle ajalle, mutta näemme, että tavoite on täysin saavutettavissa”, hän summaa.

Jaa tämä artikkeli


Bisnes