TAKK kouluttaa osaajia työelämän tarpeisiin


Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK tarjoaa koulutusta 80 tutkintoon sekä eri alojen lisä- ja täydennysopintoja. Oppilaitoksen valtti on tiivis yhteistyö työnantajien kanssa. 

Kun Benjamin Linna ehdotti työnantajalleen Nomet Oy:lle kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittamista oppisopimuskoulutuksella, idea meni heti läpi. ”Olin työskennellyt yrityksessä yli kolme vuotta: viimeistelin ja pesin metallikappaleita sekä autoin varastolla. Mielessä kävi, pitäisikö hankkia koneistajan koulutus, koska viihdyin talossa niin hyvin. Läheiseni vinkkasivat TAKKin oppisopimuskoulutuksesta, jossa voi kätevästi räätälöidä opintopolun itselle sopivaksi”, kertoo Linna. 

Koneistajat ovat kysyttyjä ammattilaisia teollisuudessa. ”Oppisopimus luo laajan ammatillisen pohjan ja tekee valmiimpia koneistajia. Sillä on iso merkitys rekrytoinnille. Yhteistyö TAKKin kanssa tarjoaa helpon reitin löytää motivoituneita ja alasta kiinnostuneita osaajia”, sanoo Linnan työpaikkaohjaajana toimiva Nomet Oy:n tuotanto- ja myyntipäällikkö Antti Uusitalo. 

Benjamin Linna opiskelee koneistuskoneiden käyttöä työpaikallaan kokeneen työkaverin parina ja osallistuu välillä opetukseen TAKKissa. Ylioppilaana hän sai monia opiskeluaineita hyväksiluettua, mikä nopeuttaa valmistumista. Takaraivossa muhii ajatus mahdollisista jatko-opinnoista ammattikorkeakoulussa joskus tulevaisuudessa. ”Jos pääsisin opiskelemaan konetekniikan insinööriksi, tietäisin jo konkreettisesti, mitä metallityö on.” 

Uusi ala löytyi palkanlaskennasta 

Piia Iiliäinen kaipasi elämäänsä muutosta, kun mittariin tuli ikää 40 vuotta. ”Olin valmistunut merkonomiksi vuonna 1999 ja ollut kaupassa töissä 20 vuotta. Oli aika vaihtaa alaa ja lähteä opiskelemaan uutta ammattia. Selasin nettiä ja huomasin mielenkiintoisen Palkkatulokaskoulun”, hän kertoo. 

Palkkatulokaskoulu on Integrata Oy:n ja TAKKin yhteisprojekti, jossa suoritetaan liiketoiminnan ammattitutkinto taloushallinnon alalta ja samalla perehdytään konkreettisesti ”oikeissa töissä” palkanlaskentaan ja työsuhdeasioihin. Iiliäinen on yksi 13 harjoittelijasta, jotka aloittivat työssäoppisen Integratalla viime syksynä. Opinnot TAKKissa sisältävät muun muassa manuaalista palkanlaskentaa, kirjanpitoa ja vuosilomalaskentaa. Intensiivinen koulutus päättyy maaliskuussa. Iiliäinen on saanut kesätyön harjoittelupaikastaan ja toivoo pestin jatkuvan pidempään. 

Palkanlaskijoille riittää kysyntää, mistä Iiliäinen iloitsee. ”Olen löytänyt oman hommani ja haluan tehdä palkanlaskentaa myös jatkossa. Ammattiyhdistystaustani ansiosta minulla oli jo vähän ymmärrystä palkka-asioista ja työehtosopimuksista. Tämä koulutusmuoto tarjoaa kätevän tavan opiskella.” 

”Haluamme tarjota alasta kiinnostuneille mahdollisuuden kouluttautua palkkapalveluasiantuntijoiksi ja löytää Integratalle osaajia. Tarpeemme kohtasivat TAKK:n kanssa”, kertoo Eveliina Tuokkola Integrata Oy:stä. 

Kaikilla TAKKista valmistuneilla on Iiliäisen ja Linnan tavoin erinomaiset työllistymismahdollisuudet. Toki työllistyminen on aina itsestä kiinni. ”Yhä useammin asiakkaille laaditaan tarvelähtöinen koulutus, joka tarkoittaa käytännössä tutkinnon osaa tai kahta. Näissä toteutuksissa myös yritysten edustajien mukanaolo näkyy selkeimmin”, toteaa yrityspalvelupäällikkö Kimmo Rintala. 

Tutustu tarkemmin: www.takk.fi

Jaa tämä artikkeli


Rekry