Takan ja piipun ainutlaatuinen yhteistyö


Schiedel Tulisijapaketti on uusi ympäristöystävällinen lämmönlähde ja tunnelmanluoja.

Moni on kokenut kasvavaa huolta takan polttamisen aiheuttamista päästöistä. Hiilineutraaliin ja ympäristöystävälliseen puulämmitykseen vaikuttavat erityisesti polttotavat mutta myös itse takka. Mahtavaa onkin, että tulisijojen kehitys on edennyt vuosien varrella valtavasti ja uudenlaista teknologiaa hyödyntämällä on markkinoilla tarjolla entistä edistyneempiä takkoja. Tämän kehityksen etulinjassa Schiedel on tuonut markkinoille uuden oman ratkaisunsa, jossa takka ja hormi on suunniteltu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden maksimoimiseksi. Saumaton yhteensopivuus takaa myös hyvän vedon ja paloturvallisuuden.

Ympäristöystävällisyys ennen kaikkea

Tiesitkö, että uudet ympäristöystävällisemmät tulisijat palavat keskimäärin peräti 90% puhtaammin kuin avotakat ja keskimäärin 80% puhtaammin kuin yli 10 vuotta vanhat tulisijat yleensä. Schiedel Sirius-kevyttakka osallistui vuonna 2020 tulisijojen ympäristöystävällisyyttä mittaavaan Clearskies mark -testiin, jossa se läpäisi EU:n 2021 voimaan tulevan Ecodesign-direktiiviin vaaditut tiukat päästörajoitukset reilulla 27%:lla.

Tulisijat ovat siis kehittymässä vastaavien sertifiointien ja säädösten vauhdittamana ympäristöystävällisempään ja energiatehokkaampaan suuntaan. Takan vaihtaminen uuteen ja modernimpaan on yksinkertainen tapa vaikuttaa nopeasti ympäristösi ilmanlaatuun.

Yhtenäinen kokonaisuus tuo hyvän vedon ja paloturvallisuuden

Takkojen käytössä toisinaan harmaita hiuksia aiheuttaa myös liian vähäinen korvausilma, jolloin tuli ei meinaa syttyä tai palaa kunnollisesti. Näissä tilanteissa savu saattaa myös tupruttaa herkästi takaisin huonetilaan. Ongelma ilmenee erityisesti uudemmissa, tiiviiksi rakennetuissa taloissa, joissa paloilmaa ei välttämättä ole riittämiin. Schiedel tulisijapaketissa hormi kuljettaa takan tarvitseman paloilman suoraan ulkoilmasta, eikä sisätilan riittävästä paloilmasta tarvitse huolehtia esimerkiksi avaamalla ikkunoita. Näin tuli palaa hallitun energiatehokkaasti ja huoneilma pysyy puhtaana.

Tulisijan ja hormin yhteensopivuudella on tärkeä merkitys myös paloturvallisuuden näkökulmasta. Toisilleen luodut Sirius-kevyttakka ja teräspiippu Permeter Smooth Air muodostavat tiiviin ja yhtenäisen kokonaisuuden, jossa ainutlaatuinen keraaminen eriste ja vahva teräs varmistavat äärimmäisen paloturvallisuuden.

Ecodesign?

2022 EU:n alueella voimaan astuva Ecodesign -direktiivi asettaa säädökset EU:ssa myytävien tuotteiden ympäristöystävällisyydestä, jolla se pyrkii alentamaan kokonaisenergiankulutusta ja kasvihuonekaasuja 20%:lla.

Schiedel Savuhormistot Oy
Savupiiput, tulisijat ja ilmanvaihdon ratkaisut 75 vuoden kokemuksella

Katso koko valikoima Schiedel kevyttakkoja ja hanki oma tulisijapakettisi: schiedel.com/fi

Schiedel Savuhormistot Oy | Savupiiput ja Tulisijat Joka K ohteeseen ›  Schiedel FI

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika