Yhä useampi yritys valitsee käytetyn tietokoneen


”Parhaat A1-kuntoluokan koneet ovat verrattavissa uusiin koneisiin.”

Käytettyjä tietokoneita myyvä oululainen verkkokauppa Taitonetti on nelinkertaistanut myyntinsä kahden vuoden aikana reiluun neljään miljoonaan euroon. Taitonetti on noussut samalla alan markkinajohtajaksi Suomessa. Vuonna 2017 Taitonetillä oli noin 2000 yritysasiakasta, yritysmyyntipäällikkö Jussi Rundgren sanoo.

”Koneita ostetaan koko ketjuun tuotantohallista suunnittelijoiden työpöydälle. Sorvin vierelle metallipölyyn ostetaan edullinen laite ja suunnitteluun 3D-mallinnuksiin malleja, jotka maksaisivat uutena 5000 euroa”, hän sanoo.

Taitonetti myy verkkokaupan kautta leasingkäytöstä palautuneita kannettavia ja pöytäkoneita, eli niitä on käytetty 2–3 vuoden ajan. Kattavan tarkastuksen ja huollon jälkeen niiden hinta on noin neljäsosa uudesta. Koneille on myös leasing- ja vuokrausmahdollisuus.

”Toimintavarmuus on kaikissa moitteeton ja kaikille koneille annetaan vuoden takuu. Tietokoneet luokitellaan fyysisen kunnon mukaan. Parhaat A1-kuntoluokan koneet ovat verrattavissa uusiin koneisiin.”

Työkoneiden elinkaari on kuluttajatuotteita merkittävästi pidempi. Taitonetin valikoimissa on malleja, joita on edelleen myytävänä myös uusina.

”Käytetty kone on kustannustehokas hankinta, jossa ei tarvitse tinkiä laadusta tai teknologian riittävyydestä. Mallimme ovat yrityksille tuttuja, sillä ne ovat juuri samoja joita ne ovat tottuneet hankkimaan aiemmin uusina.”

Sitra on nostanut Taitonetin esille ekologisena valintana sen Kiertotalouden kiinnostavimmat –listalla. Rundgren arvioi, että kustannustehokkuus ja korkea teknologinen taso ovat edelleen suurimmat tekijät yritysten hankintapäätöksissä, mutta kiertotalouden arvot painavat jatkuvasti enemmän vaakakupissa.

”Kun laadukkaan työkalun saa uutta halvemmalla ja ympäristöystävällisesti, päätös on monelle helppo ja se näkyy meidän jyrkästi kasvavissa myyntilukemissamme.”

www.taitonetti.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Yrityspalvelut