Syömällä oikein pidät huolta myös sydämestäsi


Sydämen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota, vaikkei minkäänlaisia oireita olisikaan, onhan koko elimistömme riippuvainen sydämemme toiminnasta. Terveillä elämäntavoilla ja liikunnalla on merkityksensä, mutta hyvillä ravintoainevalinnoilla pystyt myös vaikuttamaan sydämen hyvinvointiin. 

Terveellinen ruokavalio on sydämen hyvinvoinnin perusta 

Sydämesi tykkää, kun syöt säännöllisesti, riittävän paljon ja riittävän usein, noin 3–4 tunnin välein. Säännöllinen ateriarytmi pitää sydämesi tyytyväisenä estäen samalla verensokerien nopeat heilahtelut. 

Sydänystävällinen ruokavalio seuraa yleisiä ravitsemussuosituksia. Huomio kannattaakin kohdistaa erityisesti rasvan ja hiilihydraattien laatuun ja määrään. Olet sydämen terveyden kannalta oikealla tiellä, jos olet jo vaihtanut vaalean leivän täysjyväviljatuotteisiin, vähentänyt sokerin ja suolan käyttöä, ja syöt runsaasti kuitupitoisia hedelmiä, marjoja ja vihanneksia. Myös elintarvikepakkauksien Sydänmerkki ohjaa parempiin valintoihin niin rasvan kuin suolankin osalta. 

Sydämesi tarvitsee hyvää rasvaa 

Sydämemme ja verisuonielimistömme tarvitsevat rasvaa, mutta rasvan laadulla on ratkaiseva merkitys. Pehmeä rasva on hyväksi sydänterveydelle. Vähennä siis kovia rasvoja ja suosi niiden sijaan tyydyttymättömiä pehmeitä rasvoja. Nämä rasvat tunnistat siitä, että ne pysyvät jääkaappilämpötilassa pehmeinä. 

Kehomme hyödyntää tyydyttymättömiä rasvoja eräänlaisina solujen rakennuspalikoina. Riittävä määrä omega-3-rasvahappoja auttaa pitämään solupinnat pehmeinä ja joustavina. 

Hyväksytyn terveysväitteen mukaisesti päivittäinen 250 mg:n annos omega-3-rasvahappoja EPA ja DHA edistää sydämen normaalia toimintaa. Omega- 3-rasvahapot auttavat sydämen terveyttä muun muassa pitämällä verisuonia puhtaina ja joustavina. 

Kala on sydänystävällinen valinta 

Kala on täydellinen tyydyttymättömien omega-3-rasvahappojen EPA ja DHA lähde. Erityisen runsaasti omegaa sisältää rasvainen kala kuten lohi, makrilli ja silli. Kalaa suositellaankin syötäväksi säännöllisesti, 2–3 kertaa viikossa. Sydämelle tärkeiden rasvojen lisäksi kala on myös erinomainen D-vitamiinin lähde. 

Jos kala ei maistu, voi riittävän omega-3-rasvahappojen saannin turvata nauttimalla kahdesta kolmeen Vapaa Kierto Omega-3-kapselia joka päivä. 

5 hyvää syytä tilata Vapaa Kierto Omega-3 

  1. Yksi Pohjoismaiden ostetuimmista omega-3-ravintolisistä 
  2. Sisältää runsaasti EPA- ja DHA-rasvahappoja ja D-vitamiinia 
  3. Ei sitoutumisaikaa, tilauksen voi peruuttaa tai tauottaa milloin tahansa 
  4. Kätevästi ja helposti suoraan kotiin toimitettuna 
  5. Postikulut 0 € – meillä toimitus on aina ilmainen! 

Tutustu erikoistarjoukseen ja hyödynnä 50 %:n alennus osoitteessa vnp.fi/omega 

Voit myös tilata puhelimitse 0800-1-22266.

Jaa tämä artikkeli


Kansanterveys