Syksyn maut nopeasti pöytään


Uudet perunat kypsyvät herkullisiksi höyryttimessä ja maukas kanakeitto valmistuu Pikakeittimessä – molemmat lieden sijaan mikroaaltouunissa.

”Osa kuluttajista vierastaa ruuanvalmistusta mikrossa, vaikka se on helppoa sekä säästää aikaa ja energiaa. Vaikkapa nyhtöpossu kypsyy Pikakeittimessä puolessa tunnissa ilman pitkää haudutusta”, kertoo Tupperware-maahantuoja Eija Niemi.

Mikrossa voi yhtä aikaa höyryttää lihaa, kalaa tai kanaa ja kasviksia tai valmistaa pastaa tai riisiä. Kasvisten vitamiineista säilyy jopa 80 prosenttia.

Entä miten syksyn makoisat kasvikset säilyvät pidempään jääkaapissa? Esimerkiksi porkkanat säilyvät nahistumatta kuukausia ja jääsalaatti useita viikkoja rasioissa, joiden ilmanvaihtoa voi säädellä. Ruokahävikki pienenee merkittävästi, mikä säästää rahaa ja luontoa.

Apua arkeen ja enemmän aikaa yhdessäoloon

Ruuhkavuosina arkea ja ruuanlaittoa voi helpottaa monin uutuusvälinein. Usein kiireisin hetki perheessä on koulun jälkeen ennen harrastuksiin lähtöä.

”30 minuutissa valmistan terveellisen ruuan painekeittimellä mikrossa ja samalla voin viettää aikaa lapseni kanssa”, iloitsee 1-vuotiaan tytön äiti Jenni-Maria. Se on myös ekologisin ruoanvalmistustapa, hän lisää.

Tupperwaren maahantuonnit löytyvät mm. Oulusta ja Tampereelta, www.tupperware.fi.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Perhe