Suurelementit tuovat monenlaisia etuja kattorakentamiseen


Puiset suurelementit tuovat kustannustehokkuutta, nopeutta sekä vähähiilisyyttä kattorakentamiseen. Vielä vastuullisemman ratkaisun saa yhdistämällä elementtirakenteeseen vähähiilisen Kerabit Nature -bitumikatteen ja aurinkovoimalan. 

Vastuullinen ja vähähiilinen rakentaminen ovat vahvasti tämän päivän teemoja. Katto- ja pihakansirakentaja KerabitPro panostaa vahvasti ratkaisuihin, jotka vastaavat näihin vaatimuksiin. 

Elementtirakentaminen tuo sujuvuutta ja nopeutta työmaalle 

Korkea esivalmistusaste tekee rakentamisesta työmaalla sujuvampaa ja parhaimmillaan myös kustannustehokkaampaa, kun kattorakenne tuodaan työmaalle yhtenä kappaleen. Kattoelementtien osalta tärkein hyöty liittyy nopeaan säältä suojaamiseen. 

”Joissain kohteissa muuta säänsuojaa ei tarvita ollenkaan, jolloin puhutaan merkittävästä kustannussäästöstä. Toinen etu on räystäsrakenteiden saaminen työmaalle valmiina. Varsinkin ahtailla tonteilla tämä helpottaa rakentamista”, Hoikkala toteaa. 

Kattorakentaja mukaan jo suunnitteluvaiheessa 

Paras lopputulos saadaan, kun kattorakentamisen asiantuntija otetaan mukaan projektiin jo suunnitteluvaiheessa. Tuusulaan valmistui kerrostalohanke, jossa KerabitPro oli mukana hankesuunnittelusta lähtien. ”Olimme tässä projektissa mukana hankesuunnittelusta lähtien, suunnittelemassa parasta ratkaisua. Myös muutama muu kerrostalo- ja kouluhanke on toteutunut tänä kesänä ja näen, että hankkeiden määrä tulee lisääntymään selvästi”, liiketoimintajohtaja Ari Hoikkala KerabitProsta mainitsee. Käytämme oman konsernin laadukkaita kotimaisia elementtejä, Hoikkala lisää. 

Ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja kattorakentamiseen 

KerabitPro on elementtiosaamisen ohella panostanut viime aikoina vahvasti ympäristöystävällisten ratkaisujen kehittämiseen. Esimerkkejä näistä ovat viherkatot sekä aurinkosähköjärjestelmät. 

Valitsemalla oikeat tuotteet voi rakentamisen hiilipäästöihin vaikuttaa merkittävästi. Esimerkiksi vähähiilisen Kerabit Nature -bitumikatteen avulla voi katon hiilijalanjäljen pudottaa jopa puoleen perinteiseen bitumikatteeseen verrattuna. Vesikatteen osuus rakennukseen käytettyjen materiaalien päästöistä voi olla jopa neljännes, joten asia on merkityksellinen. 

Tutustu tarkemmin: kerabitpro.fi

Jaa tämä artikkeli


Innovaatiot