Aikaisemmin suunnittelijat ovat keränneet tukimateriaalit työkaluunsa erikseen valmistajien sivuilta. Nyt valtaosa tuotetiedoista on saatavilla yhdestä kirjastosta ja eri sivustojen kahlaaminen on jäämässä historiaan. Pohditaan esimerkiksi omakotitaloa, johon valitaan tuhat eri tuotetta.

”On loogista, että jos esimerkiksi viisi seitsemästä ikkunavaihtoehdosta löytyy yhdestä paikasta, puuttuvaa kahta ei lähdetä erikseen hakemaan muualta”, selventää ProdLibin toimitusjohtaja Janne Virtanen ja vinkkaa materiaalivalmistajien suuntaan: ”Kun rakennukseen on suunniteltu tietyn kokoinen ikkuna, siihen ei voida myydä enää erilaista.”

Virtanen tietää mistä puhuu. ProdLib toimii digisuunnittelumateriaalien jakelijana rakennusteollisuuden ja suunnittelumaailman välissä. Yrityksen tuotekirjasto löi rytinällä läpi suunnittelijoiden keskuudessa: vuosittain käyttäjämäärät ovat tuplaantuneet, ja nyt heitä on jo yli 10 000. Eikä ihme, sillä palvelussa on saatavilla aina viimeisin tuotetieto. Kirjaston käyttäminen helpottaa työntekoa, säästää aikaa ja antaa vapauden keskittyä olennaiseen eli suunnitteluun ja kokonaisuuteen.

”Jos itse voisit valita, lähdetkö töistä kotiin neljältä vai kuudelta, kumman valitsisit?” heittää Virtanen. ν

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Rakentaminen