Sutjakkaasti Sastamalassa


Sastamalan kaupunki tarjoaa yrityskentälle hyviä palveluja ja yhteistyötä. Sujuvat kulku-yhteydet Tampereen suuntaan mahdollistavat yhä useammalle maaseutumaisen asumisen ja yrittäjyyden yhdistämisen. 

Kolmen vartin ajomatkan päässä Tampereelta sijaitsevassa Sastamalassa on asukaslukuun suhteutettuna eniten yrittäjyyttä koko Pirkanmaalla. Se voitti pari vuotta sitten maakunnan yrittäjyys- ja elinvoimakuntapalkinnon. 

Helpottaakseen työssäkäyntiä ja yrittämistä Sastamala on pyrkinyt aktiivisesti parantamaan liikenneyhteyksiä. Tällä hetkellä Vammalan ja Karkun asemilta pääsee junalla Tampereelle noin 

kahden tunnin välein. Lähivuosina on tarkoitus päästä tunnin vuoroväleihin. Valtatie 12 on jo saanut riista-aidat, jouluun mennessä tieosuus valaistaan Tampereelle asti. 

”Turvallinen vt 12 tuo Tampereen henkisesti lähemmäs. Se hyödyttää lähimatkailua ja yritysten työvoiman saantia tänne”, elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru kuvailee. 

Maaseudun investointituen piirissä 

Aarnikuru nostaa esille Sastamalan maaseutukaupungin statuksen, joka tuo merkittävää etua yrittäjille. Ne voivat saada maaseuturahaston investointitukea niin koneisiin, laitteisiin kuin kehittämiseen. 

”Meillä on lisäksi ketterä elinkeinotoimi. Yrittäjät tuntevat meidät nimeltä. Se tekee asioinnista sutjakkaa, kun tietää kenelle soittaa saadakseen pyörät pyörimään.” Reilun 24 000 asukkaan Sastamalassa keskustan palvelut ovat omaa luokkaansa. Kaupunkiin saatiin Citymarket pari vuotta sitten, ja nyt on rakenteilla Prisma. 

”Isot marketit tukevat myös kivijalkakauppaa. Lähikunnista ostoksille tulevat käyttävät paikallisia ravintoloita ja kahviloita. Riittävistä pysäköintipaikoista ja pysäköinnin maksuttomuudesta tulee usein kiitosta. Se tuo asiointiin helppoutta”, Aarnikuru kuvailee. 

Matkailu tuo euroja 

Sastamala on onnistunut matkailun hyödyntämisessä toiseksi parhaiten Pirkanmaalla heti Tampereen jälkeen. Se on kakkonen niin matkailun tuomissa työpaikoissa kuin siitä saaduissa palkkatuloissa. Kaupungilla on tarjota nähtävää ja aktiviteetteja kaikenlaisille kohderyhmille Herra Hakkaraisen talosta kahteen golfkenttään. Luonnossa liikkujan mieli lepää kansallismaisemassa ja lukuisissa luontokohteissa. 

”Ellivuoren matkailualue tarjoaa elämyksiä niin asukkaille, matkailijoille kuin bisnesmaailmalle. Harvassa kunnassa on näin loistavat puitteet järjestää kokouksia isoillekin ryhmille. Meillä on myös Pirkanmaan hienoin ratsastuskeskus”, maankäyttöjohtaja Ilmari Mattila kehaisee. 

Sastamala tarjoaa vaihtoehdon tiiviisti rakentuneille Tampereen kehyskunnille. ”Täällä on edellytyksen elää omannäköistä elämää. Ydinkeskusta on kokonaan vesistöjen ympäröimä, kylät tarjoavat upeat puitteet maaseutumaiseen asumiseen. Meillä on myös mahdollisuudet luoda keskustasta Suomen hienoin rantakaupunki”, Mattila heittää. 

Asuntokauppa käy kaupungissa kuumana, ja vapaa-ajan asuntoja muutetaan myös vakituiseen asumiseen. Sastamalasta on kätevää työskennellä hybridisti: välillä etänä ja välillä lähityössä. 

”Sijainti lähellä Tamperetta on meidän valttimme. Ei ole mitään syytä, miksei voisi halutessaan tehdä töitä meiltä järven rannasta.” 

Tutustu tarkemmin: www.sastamala.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa