Suomi tarjoaa upeat puitteet lähimatkailulle


LÄHIMATKAILU ja lähiruoka. Molemmat aiheet ovat nousseet suosituiksi puheenaiheiksi. Yhä useampi matkailija haluaa matkustaa ekologisesti ja lähimatkailu on paras vaihtoehto säästää luontoa. Suomen maaseutu ja kylät ovat täynnä toinen toistaan upeampia lähimatkailukohteita. Ongelmana on toki, että mistä löytää ne kylien ja maaseudun helmet. 

Yksi paikka on www.teesesuomessa.fi-sivusto, jonne on kerätty satoja mielenkiintoisia kohteita maakunnittain. Toinen paikka on www.100syyta.fi, jonne on koottu valtavasti erilaisia kohteita Suomessa. Kohteiden lisäksi Suomi on täynnä toinen toistaan upeampia tapahtumia, joissa on tarjolla kulttuuria, elämyksiä ja herkullista lähiruokaa. Puhdas lähiruoka on asia, jota kannattaa lähteä herkuttelemaan hiukan pidemmältäkin. 

Suomen Kylät ry järjestää jälleen Avoimet Kylät -päivän, jolloin sadat kylät ympäri Suomen kutsuvat kylään. Päivä on erinomainen tapa tutustua lähikylien toimintaan ja elämään. Avoimet Kylät -päivä järjestetään lauantaina 11. kesäkuuta. Kylät tarjoavat kahviloita, lettukestejä, näyttelyitä, poniratsastusta, pomppulinnoja ja pihakirppiksiä.

Tapahtumakartta julkaistaan kesäkuun alussa avoimetkylat.fi-sivustolle ja sieltä voit poimia lähimatkailukohteita ja tekemistä lauantaille. Merkitse päivä jo kalenteriin ja lähde kylille viihtymään! Kannattaa seurata myös somekanavia tunnisteella #avoimetkylät 

Kaikki asuvat kylissä 

Suomen Kylät ry on paikalliskehittämisen eduntekijä, jonka tavoitteena on paikallisyhteisöjen ja niiden asukkaiden hyvinvoinnin sekä osallisuuden edistäminen. Edustamme noin 4000 kyläyhdistystä ja -toimikuntaa, 19 maakunnallista kyläyhdistystä, 54 seudullista Leader-ryhmää ja kuntatason kylien yhteenliittymiä ja kaupunginosayhdistyksiä. Toimintaa ohjaavat arvomme ovat paikallisuus, yhdessä tekeminen ja yhteisöllisyys. Yhteisölähtöinen paikallinen kehittäminen kattaa koko Suomen ilman maaseudun ja kaupungin rajaa. Kaikki asuvat kylissä! 

Jaa tämä artikkeli


Kesä Suomessa