Suomi-neidon sydämessä sykkii Pelkosenniemi


Lappiin muuttoa harkitsee lähes puoli miljoonaa suomalaista, jotka arvostavat luonnon lisäksi parempaa tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä, kohtuuhintaista asumista ja turvallisuutta.

Tämä ilmenee House of Laplandin tilaaman ja Taloustutkimuksen syksyllä 2021 toteuttamasta tutkimuksesta. Vuokra-asumista kehitetään Pelkosenniemellä uusin voimin, varhaiskasvatuspalveluita tarjotaan tänäkin matkailusesonkina, ja kuntaan on valmistumassa uusi koulu-päiväkoti.

Kunnasta löytyy myös runsaasti vapaita tontteja, niin Pyhätunturista kuin Kemijoen rannalta. 

“On ilo asua ja elää maisemissa, jonne monet kaipaavat lomallaan. Ympärivuotinen matkailu on sydämen asiamme”, kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen tiivistää. 

Pelkosenniemi tunnetaan hyvistä kulkuyhteyksistä, peruspalveluista ja innovatiivista yrittäjistä. Pyhätunturi on myös aluetaloudellisesti kasvava alue: erillinen työpaikka-tai väestökasvualue. Työllisyyden edistämiseen on panostettu monialaisella yhteistyöllä, ja Pelkosenniemellä toteutuikin valtakunnallisesti suurin työttömyysasteen parannus 2020 ja 2021 elokuiden välillä. 

“Teemme aktiivisesti työtä, jotta kuntamme saa osuutensa Lappiin muuttavista ihmisistä ja haluamme käyttää veroeurot tarkoituksenmukaisesti”, Vauhkonen mainitsee. 

Tutustu tarkemmin: www.pelkosenniemi.fi

Jaa tämä artikkeli


Elinvoimainen Suomi