Suomen onnellisimmat ICT-asiantuntijat?


Elmo haluaa olla Suomen onnellisin ICT-toimija sekä sisäisesti että ulkoisesti: Taloon roolitettiin kaikkien aikojen ensimmäinen HR-päällikkö ja henkilöstön tyytyväisyys nostettiin asiakkaiden hyvinvoinnin tavoin prioriteetiksi. Miksi muiden asiantuntijatalojen tulisi tehdä samoin? Koska se näkyy viivan alla.

Lokakuussa nimetty HR-päällikkö Sari Toivola on ollut talossa 10 vuotta, nyt uudella työnkuvalla. Uusi rooli tuntuu omalta ja organisaatiolle tärkeältä.

“Elmolla on ymmärretty yhä vahvemmin, ettei ilman henkilöitä ole bisnestä, ja yrityskulttuuriamme on muokattu sen mukaisesti. Asiantuntijamme ovat tärkein pääomamme ja heidän hyvinvointiinsa panostaminen näkyy suoraan asiakastyytyväisyydessä.”

Elmon NPS eli nettosuositteluindeksi on noussut tasaisesti ja on käsittämättömän kova +85 (skaalalla -100–100). Elmolla uskotaan sen johtuvan pääosin hyvinvoivasta henkilöstöstä.

Elmolla mitataan tyytyväisyyttä, ei minuutteja

HR ei modernissa yrityksessä ole enää vain hallinnollinen rooli, vaan yhä vahvemmin asiantuntijoiden työssä jaksamista tukeva keskeinen toimenkuva. Elmolla on HR:n lisäksi panostettu kattavaan työterveyteen, vapaasti käytettävään ennaltaehkäisevään työpsykologipalveluun, yhteiseen harrastustoimintaan, liikuntapalveluihin, työergonomiaan ja joustaviin työaikaratkaisuihin.

Toimitusjohtaja Janne Aaltonen on suorastaan ahminut tietoa henkilöstöjohtamisesta ja halunnut rakentaa poikkeuksellisen yrityskulttuurin.

“Meillä ei mitata töissä istuttuja minuutteja vaan sitä, mitä saamme ICT-ratkaisuillamme aikaan. Sekä sisäinen että ulkoinen tekeminen perustuu vapauteen, vastuuseen ja 100 % luottamukseen.”

Elmon johtoryhmä lakkautettiin kolme vuotta sitten ja tekijöille annettiin päätäntävalta jopa siihen, mihin projekteihin lähdetään. Notkeasti toimiva Teal-organisaatio on ihastuttanut asiakkaat: kehuja satelee ketteryydestä sekä kyvystä kuunnella ja tuottaa aidosti tarpeeseen istuvat ratkaisut.

“Olemme alalla, jossa järjestelmistä huolimatta lopulta ihminen suunnittelee, ratkoo ja päättää. Tietotyössä henkilöstöjohtamista tarvitaan yhä enemmän, sillä ajatus- ja asiantuntijatyö rasittaa eri tavalla kuin teollinen työ. Itsensä johtaminen on tärkeää, mutta Teal-organisaatiossakin tulee olla tiimin ja esimiesten tuki yksilöiden takana.”

Lue lisää “The Elmo Waysta”: elmo.fi

Jaa tämä artikkeli


Työelämä