Suomen aurinkoisin Vaasa – luontoelämyksiä ja urbaania kaupunkielämää


Vaasan sijainti on veneilijälle keskeisellä paikalla ja ympäröivä saaristo henkeä salpaava. Monipuolisesta kaupungista löytyy tekemistä useaksi päiväksi niin pariskunnalle, kaveruksille kuin perheellekin. 

Jos Suomi on maailman onnellisin maa, Vaasa on lisäksi Suomen aurinkoisin. Kansainvälinen fiilis, korkealaatuiset palvelut ja alle kolmen kilometrin sisällä kauppatorista sijaitsevat seitsemän eri hiekkarantaa takaavat kesäisen tunnelman. 

“Levitä aurinkorasvat pintaan ja sukella seikkailuun vierasvenesatamasta”, sanailee Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson. 

Täyden palvelun satamasta pääsee käden käänteessä nauttimaan niin uuden rantapromenadin ravintoloista ja terasseista kuin kaupungin nähtävyyksistä ja museoistakin. Unohtamatta uskomattoman kaunista luontoa ja sen vaellusreittejä. 

Sisään Bergöstä, ulos Raippaluodosta 

Jotta matkasta saa kaiken irti, Jansson kannustaa saapumaan ja lähtemään eri suunnista. Etelästä tullessa kannattaa valita upea reitti Bergön kohdalta.

”Veneen voi parkkeerata Vaasan vierasvenesatamaan ja alueella viihtyy helposti muutaman päivän. Parin tunnin sisällä on nimittäin kaikkea, mitä elämässä tarvitsee – jopa pandoja”, Jansson naurahtaa. 

Parin tunnin sisällä Vaasasta on kaikkea, mitä elämässä tarvitsee – jopa pandoja.” 

Yhden päivän voi esimerkiksi viettää kiertäen kesäbussilla alueen mielenkiintoisimpia matkailukohteita, toisena päivänä voi nauttia kulttuurista tai kokoperheen kohteista, kuten Zip Adventure Parkista tai Tropiclandiasta, ja kolmantena päivänä piipahtaa Ruotsin puolella maailman ympäristöystävällisimmällä laivalla, Wasalinen Aurora Botnialla. 

“Myös pyöräilykohteena Vaasa on suosittu ja esimerkiksi Raippaluodon alue on vain 14 kilometrin päässä”, vinkkaa Jansson.

Viimeistään kuitenkin Vaasasta lähtiessä kannattaa suunnata Strömssön ohi, Suomen pisimmän sillan alta Raippaluotoon ja poiketa merenkurkkuun, Suomen ainoaan luontokohteeseen UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Sillan kupeessa sijaitsevan Maailmanperintöportin näyttely perehdyttää matkailijat kohteeseen ja tarjoaa lisäksi ensiluokkaiseen ravintolaelämyksen Berny’sissä. 

“Vaikka maankohoamisen vuoksi alueelle tulee vuodessa noin 150 jalkapallokentällistä lisää pinta-alaa, ei veneilyä tarvitse jännittää. Saaristo on erittäin hyvin reititetty, varmasti näkemisen arvoinen ja upea luonto on hyvin erilainen kuin mihin on tottunut”, kannustaa Jansson. 

Veneilijälle vinkkejä reittisuunnitteluun Vaasan alueella löytyy osoitteesta Aurinkoreitti.fi 
Kesän kohokohdat on koottu yhdelle sivustolle osoitteeseen Vaasa.fi/kesa 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika