Suomalaista muoviosaamista vastuullisesti


Merocapin toimitusjohtaja Niina Kannus.

Kotimainen perheyritys suunnittelee ja valmistaa tilaustöinä muovituotteita ja muotteja kaupan ja teollisuuden alalle lähes 30 vuoden kokemuksella. Yritys investoi sekä ihmisiin että konekantaan, mikä varmistaa laadukkaat lopputuotteet.

Vihdin Nummelassa sijaitsevalla alihankintayritys Merocapilla valmistetaan viimeisintä teknologiaa hyödyntävillä koneilla teknisesti vaativia muotteja sekä muovituotteita. Perheyrityksen toimitusjohtaja Niina Kannus viestii korkean osaamisen lisäksi vahvasti yrityksessään myös toisenlaista viestiä: ”Ihminen ei ole kone ja kun huolehtii itsestään, jaksaa huolehtia myös muista. Toisessa ammatissani joogaopettajana näen myös paljon suorittamista. Meidän kaikkien on kiinnitettävä huomiota omaan jaksamiseen.”

Niina Kannuksen miehensä kanssa 28 vuotta luotsaama Merocap Oy on ottanut vastuullisuusajattelun muovituotteiden sopimusvalmistus-toimintaansa erittäin vahvasti. 

”Koska toimimme muovin kanssa, ympäristövastuullisuus huomioidaan meillä vahvasti niin raaka-aineen kierrätettävyyden, jätehuollon kuin hukan vähentämisenkin muodossa. Panostamme henkilöstömme hyvinvointiin, ammattitaitoon sekä jaksamiseen. Vastuullinen, hyvinvoiva yritys menestyy myös tulevaisuudessa.”

Raa´an teollisuusalan kustannustehokkaassa tuotannossa Kannuksen viesti voi helposti jäädä huomiotta. Tosiasia kuitenkin on, että vähintäänkin tuotekehitys ja laadun varmistus edellyttää, että henkilöstö voi hyvin – tätä työtä kun koneet eivät yksin pysty tekemään. 

”Meille on tärkeää saada työllistää ihmisiä kotimaassa ja tehdä töitä Suomessa. Suomalainen työ, sitä tarvitaan tänään ja myös tulevaisuudessa. Meillä nuoret ovat olleet jo useamman vuoden mukana toiminnassamme ja toivon, että he pystyvät jatkamaan yritystoimintaa Suomessa. Henkilökohtainen palvelu on meillä kunniassaan: kaiken tarjoamamme voi tilata yhdestä puhelinnumerosta. Tämä tarkoittaa niin suunnittelua ja valmistusta, protoilu-vaihetta kuin tuotantosarjan valmistusta”, Niina Kannus vahvistaa.

Myös design-muovituotteita

”Koneemme taipuvat mitä erilaisimpien tuotteiden valmistukseen. Suunnittelu ja tuotekehitys tapahtuu yhteistyössä asiakkaittemme kanssa”, Niina vahvistaa.

Nummelan tehtaalta valmistuu paljon muutakin kuin teollisuuden koneiden kriittisiä osia. ”Valmistamme myös design-tuotteita, mm. Design Eero Aarnion Kotivalo -valaisimia neljässä eri koossa ja viidessä eri värissä.”

 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes