Suomalainen ruisviski maailmankartalle


Yhtiön yksi perustajista, tislaamomestari Mikko Mykkänen otti kontolleen helmikuun alusta myös toimitusjohtajan tehtävät mutta kehittää edelleen itse juomareseptit.

Käsityönä omassa tislaamossa, kotimaisista raaka-aineista – resepti, jolla The Helsinki Distilling Company ponkaisi kuudessa vuodessa maailman kärkeen monin kerroin palkituilla, innovatiivisilla tuotteillaan.

Tislaamomestari Mikko Mykkänen on tislaamisen self-made man. ”90-luvun lamavuosina itse tehdystä kotiviinistä ja pontikasta kaikki lähti.” Myöhemmin filosofianmaisteriksi kouluttautunut Mykkänen alkoi tosissaan opiskella myös elintarvikealaa ja alkoholintuotantoa.

”Teen parhaillaan Skotlannissa Heriot Watt University’ ssa lopputyötäni tislaamisen hienoimmista saloista aikomuksenani jatkaa edelleen opintoja”.

Tänään The Helsinki Distilling Companyn tuotevalikoimassa on erivahvuisia alkoholijuomia kuten giniä, viskiä, liköörejä ja lonkeroita.

”Viskin valmistus vie vähintään kolme vuotta, joten hyvä portfolio on pientislaamolle elinehto.” Yhtiön liikevaihto on kovassa kasvussa ja se vie tuotteitaan jo yli 20 Euroopan ja Aasian maahan.

Viime vuosina Mykkänen on saanut kohotella voitonmaljoja, vaikka 100 vuoden tauon jälkeen v. 2013 Helsingissä pientislaamon käynnistymistä edeltänyt byrokratiarumba ei ihan helposti selvinnyt. Uljaan perinteen palauttava tislaamomestari hankki Suomesta parhaat raaka-aineet, Saksasta maailman laadukkaimmat tislelaitteet, puki päälleen laboratoriotakin ja aloitti maailmanvalloituksen.

”Kansainvälisiä ja kotimaisia palkintoja tuotteillamme on niin paljon, etteivät ne enää mahdu esille”, kaikki juomareseptit kehittänyt mies nauraa, kiittäen samalla tislaamon hyvää tiimityötä.

Huipputuotteita innovatiivisesti ja vastuullisesti

Toimitusjohtajan tehtävät 1.2.2020 työtehtäviinsä liittäneen miehen silmät alkavat loistaa, kun puhe kääntyy tuotekehitykseen.

”Vähintään kerran viikossa on saatava pukea labratakki päälle. Ruista ja puolukkaa käytämme paljon. Idea Tyrnipontikan kehittämiseen syntyi siitä, etten raaskinut heittää kuranttia, kertaalleen liköörituotannossa käytettyä marjamäskiä pois vaan käytin sen uudelleen.”

HDCO tunnetaan sekä meillä että maailmalla innovatiivisuudesta ja laadukkaista, suomalaisista raaka aineista valmistetuista tuotteista. Helsinki Dry Gin, Tyrnipontikka, tammitynnyreissä hitaasti kypsytetty Helsinki Whiskey 100% Rye Malt –ruismallasviski, Helsingfors Fiskehamns Akvavit, Helsinki AppleJack eli kotimaisista omenista valmistettu calvados- tyyppinen juoma… tislaamon tuotteista useimmat on palkittu moneen kertaan maailmalla.

”HoReCa -puolelle valmistamme erityiseriä ja sesonkijuomia. Nythän erityisesti laadukkaat drinkit ja cocktailbaarit tekevät meillekin vahvasti tuloaan”, Mykkänen vinkkaa.

Energiatehokkuus ja jätteen minimointi ovat HDCO:n toimintaan luontevasti linkittyviä käsitteitä.

”Biokaasu on tislaamolle luonteva polttoainevalinta. Käyttämämme biokaasu tuotetaan kiertotalouden keinoin biokaasulaitoksessa mäskäyksestä syntyvistä jätteistämme”, Mykkänen kertoo ja paljastaa, että tänä keväänä lanseerataan jälleen uusia tuotteita gini- ja viskipuolella. Euroopan innovoivin tislaaja 2018- palkittu Mykkänen vaikuttaa olevan kuin laatuviski: paranee kypsyessään.

www.hdco.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli