Suomalainen perheyritys valmistaa suodatinpussit Raumalla


Fredman on ainoa suomalainen suodatinpussien valmistaja. 

Kahvin alkuperästä puhutaan paljonkin, mutta ehkä harvemmin tulee mietittyä, missä suodatinpussit valmistetaan. Fredman on suomalainen perheyritys, jolla on oma tehdas Raumalla. 

Fredman tunnetaan lähes jokaisessa kodissa suodatinpusseista, leivinpaperista, Elmu®kelmusta, foliosta sekä pakastus- ja leivontatuotteista. Suuri osa niistä valmistetaan omalla tehtaalla Raumalla. Fredman on myös ainoa kotimainen suodatinpussien valmistaja. 

Suodatinpussien valmistuksessa toteutetaan kiertotalouden periaatteita, kun leikkuujätteet kerätään, paalataan ja lähetetään takaisin materiaalitoimittajalle uusiokäyttöön. Muutenkin tehtaalla syntyy vuodessa vain 140 kiloa sekajätettä. 

”Vastuullisuus ohjaa kaikkea toimintaamme ja useilla tuotteillamme on Avainlippu-tunnus”, toinen yrityksen omistajista Peter Fredman kertoo. 

Peter omistaa yrityksen 100-prosenttisesti veljensä Clas Fredmanin kanssa. He ovat aktiivisia kalastajia ja ruoanlaittajia itsekin. 

Fredman on suomalainen perheomistettu yritys jo toisessa polvessa.

Perheen nimi kuluttajatuotteille 

Kuluttajatuotteet tunnettiin ennen ESKIMO®-nimellä. Ne muuttuvat tämän vuoden aikana Fredmaneiksi, kun yritys kansainvälistyy ja keskittää kaikki tuotteet ja palvelut yhden brändin alle. 

Myymälöissä tutut tuotteet löytyvät jatkossa Fredman-brändinimellä, mutta muuten ne pysyvät ennallaan. Pakkausväri kertoo tuotteen materiaalista; vihreät ovat ekologisia, siniset hävikinvähentäjiä ja mustat kestävät kuumuutta. 

Kaksi vuotta sitten lanseeratun vastuullisuusvision mukaan kaikki tuotteet tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ne ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä. Suurin osa kuluttajatuotteista onkin jo kierrätettäviä. 

Kahvinvalmistuksessakin voi siis tehdä valintoja, jotka tukevat kotimaista työtä, kestävää elämäntapaa ja kiertotaloutta. 

Fredmanin tuotteet löytyvät kolmen värisistä pakkauksista.

Fredman 

  • Suomalainen perheyritys, joka tavoittelee täydellistä keittiötä vähentämällä ruokahävikkiä ja lisäämällä ruokaturvallisuutta vastuullisilla ja kierrätettävillä tuotteilla. 
  • Tekee myös ammattikeittiöistä älykkäitä työympäristöjä yhdistämällä tietoa, teknologiaa ja monipuolista ammattitaitoa paremman ruoan puolesta. 
  • Juuret Euran Paperi Oy:ssä vuodessa 1937. 
  • Liikevaihto noin 25 miljoonaa euroa. 
  • Työllistää 85 henkilöä Espoossa ja Raumalla. 

Seuraa Fredmanin matkaa Instagramissa @fredmanfin

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus