Suomalainen Antennilasi voitti kansainvälisen innovaatiopalkinnon


Kotimaisen ikkunavalmistajan Antennilasi lisää ihmisten hyvinvointia mahdollistamalla mobiilisignaalin pääsyn rakennusten sisälle.

Mobiilipalvelujen määrä kasvaa jatkuvasti. Hoidamme yhä enemmän tärkeitä asioita mobiilisti ja siksi meidän on oltava lähes jatkuvasti toimivassa mobiiliverkossa. Samalla energiatehokas rakentaminen estää mobiilisignaalin kulkua, sillä eristävät materiaalit ja nykyaikaiset selektiivi-ikkunat vaimentavat signaalia. Lisäksi tiheä kaupunkirakentaminen tuo haasteita mobiilisignaalin läpäisylle.

HUONO SIGNAALI VOI AIHEUTTAA JOPA VAARATILANTEEN

Aito huolenaihe on, että mobiilisignaalien läpäisyä seinien tai ikkunoiden läpi ei oteta vakavasti rakentamisessa. Ongelma koskettaa sekä uudis- että korjausrakentamista. Ikkunaremontin jälkeen voi käydä niin, ettei kännykkä enää kuulu sisällä ja uudessa talossa saattaa puhelimen huono kuuluvuus tulla yllätyksenä. Pahimmillaan huono verkkoyhteys voi aiheuttaa vaaratilanteita, jos hätätilanteessa ei saadakaan hälytettyä apua. 

RATKAISU LÖYTYY UUDESTA IKKUNAINNOVAATIOSTA

”Toimiva mobiiliverkko on meidän kaikkien suomalaisten oikeus. Olemmehan me yksi verkkoyhteyksien edelläkävijämaista. Halusimme auttaa ja kehitimme yhdessä suomalaisen StealthCase Oy:n kanssa ikkunaan erittäin huomaamattoman, mutta tehokkaasti toimivan antennin”, kertoo Tiivin markkinointipäällikkö Mika Kanervo.

Tiivi Antennilasin toimivuus on osoitettu useissa kokeissa. Lasissa on hiuksen hieno, lähes näkymätön antennikuvio, joka vastaanottaa ja jakaa signaalin ikkunan läpi laajasti sisälle huoneeseen ja vastaavasti ulospäin. 

”Tiivin Antennilasi on huoleton ratkaisu – ei sähköä tai pattereita. Se on täysin huoltovapaa, eikä se vaikuta ikkunasta katseluun tai heikennä ikkunan ominaisuuksia. Antenni ei rajaa turva- tai auringonsuojalaisien eikä sälekaihdinten käyttöä. Se toimii myös passiivitaloissa, joissa käytetään useampia selektiivilaseja”, kertoo Kanervo.

Suomalainen Antennilasi-innovaatio on merkittävä, sillä vastaavaa teknologiaa ei ole käytössä vielä missään muualla maailmassa. Antennilasi voitti juuri kansainvälisen British Glass -innovaatio palkinnon. Tiivi Antennilasi vähentää merkittävästi datanopeuksia hidastavaa julkisivuvaimennusta ja toimii kaikissa (3G, 4G, 5G) verkoissa riippumatta operaattorista.

”Ikkunaa ajatellaan vielä usein vain energiatehokkuuden näkökulmasta. Ikkunoiden valinnassa tulisi kuitenkin kiinnittää entistä enemmän huomiota myös asumisen laatuun”, Kanervo huomauttaa.

Tutustu www.tiivi.fi

Lisätietoja: Mika Kanervomika.kavervo@tiivi.fi 

Jaa tämä artikkeli


Koti ja sisustus