Suojaisa Villa Wolax on helposti saavutettava saaristoparatiisi


Kaikilla tuulilla suojaisa vierasvenesatama Villa Wolax sijaitsee Kaarinassa ja hurmaa monipuolisilla palveluillaan ja ympäröivällä luonnollaan.

Saariston rengastie kulkee vieressä ja paikallisliikenteen pysäkille on vain kävelymatka, mutta Villa Wolaxissa saa nauttia luonnon rauhasta. Yli 120-vuotias villa ympäristöineen tarjoaa upeat puitteet nautiskeluun ja aktiivilomailuun. 

Päiväretkelle tai pidempään oleiluun 

Uuden Koillisväylä-veneilyreitin varressa Kuusiston saaressa sijaitsevaan satamaan on helppo saapua. Laiturilta voi suunnata ruokailemaan Villa Wolaxin ravintolaan, uimarannalle, terassille tai vaikka heti takaisin vesille SUP-laudalla ja jetboardilla. 

Veneilijän saunassa saa nauttia puukiukaan pehmeistä löylyistä ja lämpöä on tarjolla myös porealtaissa. 

Aikanaan aatelisten kesäasumukseksi rakennetusta villasta on kehittynyt saaristoluonnon ystävän paratiisi. Villa Wolax on mainio päiväretkikohde, jossa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Monipuolinen palvelutarjonta ja vehreä luonto houkuttelevat kuitenkin helposti pidempään oleiluun. 

Halutessaan voi vuokrata sähköpyöränkin ja lähteä tutkimaan Kuusistoa – saari on täynnä valloittavia pyöräilyreittejä. 

Uudistuksia kaudelle 2021 

Villa Wolaxin vierasvenesatama avattiin ensimmäistä kertaa kesällä 2020. Laituri on kasvanut viime vuodesta ja poijupaikkoja on lisätty, tänä kesänä veneilijöitä palvelee ravintolan lisäksi kahvila ja tarjolla on uusi ruokakassipalvelu.

Kassia voi halutessaan täydentää lähialueen pienpanimo-oluilla. 

Myös ympäristöä on kehitetty entistäkin monipuolisemmaksi: uudistettu luontopolku kutsuu kävelylle ja lasten leikkipaikalle on pystytetty uusia laitteita. Ravintola-hotelli palvelee kesällä tuttuun tapaan päivittäin. 

Villa Wolaxissa on helppo matkailla huolettoman vastuullisesti, onhan se Roope-satama ja nyt Kaarinan ainoa Green Key -sertifioitu kohde. 

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika