Sulzer valmistaa kulumattomia kompressoreita Kotkassa


Suomalaiseen keksintöön ja suurnopeustekniikkaan perustuvat laitteet on alusta asti kehitetty ja valmistettu Suomessa, vaikka suurin osa kompressoreista toimitetaankin ulkomaille. Kiina on suurin yksittäinen ostajamaa.

Sulzerin valmistamien suurnopeuskompressoreiden selkein etu ovat niiden matalat elinaikaiset kustannukset. Vaikka laiteinvestointi onkin hiukan suurempi kuin markkinoilla olevien vastaavien tuotteiden, kompressorin takaisinmaksuaika on lyhyt pienten sähkö- ja kunnossapitokustannusten ansiosta. Koska magneettilaakeroidussa laitteessa ei ole mekaanisesti kuluvia osia, sen elinikä on pitkä ja siksi investointi maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Suurnopeuskompressorin toinen etu on sen turvallisuus. Koska laitteessa ei ole tippaakaan öljyä, niin prosessiin siirtyvään ilmaan ei tule lainkaan epäpuhtauksia, jotka saattaisivat aiheuttaa ongelmia lopputuotteen laadussa tai tehtaan herkissä laitteissa. Puhdas ilma ei myöskään aiheuta terveysongelmia ihmisille.

Tänä päivänä yhteinen huoli ympäristöstä ja kestävästä kehityksestä on yhä enemmän esillä. Suurnopeustekniikkaan perustuva turbokompressori säästää ympäristöä, sillä korkean hyötysuhteensa ansiosta sen hiilijalanjälki on pieni. Koska kompressori on pitkäikäinen ja kulumaton, se on erinomainen esimerkki tulevaisuuden kiertotalousmallin tuotteesta.

Tuotevalikoimassamme on tuotteita sekä matalan paineen sovelluksiin (HST) että teollisuuden paineilmaverkkojen paineluokkiin (HSR). Merkittävin käyttökohde on jätevesien puhdistusprosessien ilmastusaltaiden ilmastus, jossa biologinen prosessi hajottaa vedessä olevat epäpuhtaudet. Kompressori on otettu hyvin vastaan myös elintarviketeollisuuden sovelluksissa, jossa täysin puhdas paine- ja matalapaineisempi prosessi-ilma on ehdoton vaatimus. Hyvän säädettävyytensä ja ylivoimaisten ominaisuuksiensa ansiosta laitetta käytetään myös esimerkiksi biopolttoainevoimaloissa, ja sopivia käyttökohteita ilmaantuu koko ajan lisää.

www.sulzer.com/fi-fi/finland

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Teollisuus