Uuden ajan kohtaamispaikka HELSINGIN SYDÄMESSÄ


Olympiastadion on tarjonnut yli 80-vuotta kohtaamisia suomalaisille ja kansainvälisille vierailijoille. Monilla on stadionista pysyviä, pieniä tai suuria muistoja, jotka eivät unohdu vuosien saatossa. Parhaillaan stadionia uudistetaan tulevaisuuden elämyksille ja palveluille.

Olympiastadion on Suomen tärkein suurtapahtumien areena sekä liikunnan, urheilun, viihteen, kulttuurin ja matkailun kohtaamispaikka. Usein mielletään, että Stadionilla järjestetään vain suurtapahtumia, mutta stadion on avoinna 360 päivää vuodessa ja toimintaa on joka päivä. Kaikilla stadionin tiloilla on jatkossa useita käyttötarkoituksia eli arkisin tilat voivat olla kaupunkilaisten ja urheiluseurojen käytössä liikuntatiloina tai niitä voidaan käyttää kokoustiloina. Tapahtumien aikaan ne ovat tapahtumatuotannon käytössä.

Stadionin logistiikka paranee huimasti, kun maan alle juoksurataa mukaillen rakennetaan logistiikkatunneli, jota pitkin stadionin pääsee kiertämään sisäkautta. Tunnelia voi hyödyntää myös 400 metrin sisäjuoksuratana. Rakennukseen tulee myös vuokrattavia toimistotiloja.

Olympiastadion on osa elävää kaupunkiympäristöä Helsingissä. Stadionin toiminnalla on myös mittavat tuotantotaloudelliset vaikutukset.

”Panos-tuotosmalliin pohjautuvan arvion mukaan parannushankkeen jälkeisen toimintavaiheen vuosittainen tuotantovaikutus kerrannaisvaikutuksineen on yhteensä noin 130 miljoonan euroa ja tapahtumatoiminnan aluetaloudellinen tuotantovaikutus on noin 80 miljoonaa euroa vuodessa. Perusparannuksen ja uudistamisen ansiosta urheilun ja viihteen suurtapahtumia voidaan jatkossakin järjestää Suomessa” Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju toteaa.

Vielä 1. toukokuuta 2019 asti Stadionsäätiöllä on käynnissä lahjoituskampanja, jossa yksityiset ihmiset ja yritykset voivat lahjoittaa haluamansa summan stadionin varustamiseen. Kaikki lahjoittajat saavat nimensä virtuaaliseinälle ja yli 100 euroa lahjoittavat yksityishenkilöt ja yli 1 000 euroa lahjoittavat yritykset saavat lisäksi nimensä laattaan uudelle upealle pohjoiselle stadiontorille. Lahjoitussivulla netissä on myös mahdollista kertoa omia stadiontarinoita.

www.stadion.fi/lahjoita

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli