Spinversellä työskennellään tulevaisuudessa


Spinverse auttaa jalostamaan innovaatioista bisneksen – heillä tiedetään, missä suuret yritykset ovat viiden vuoden päästä. Toimitusjohtaja ja tekniikan tohtori Laura Koponen on ylpeä mielettömän fiksuista työntekijöistään. Spinversellä työskentelee yli 10 tohtoria, ja porukalla on yhteensä satoja vuosia vankkaa teollisuuskokemusta. Vaikka tuotantotalouden osaajat ovat hyvin edustettuina, ekonomeja ja kemistejäkin rivistöön mahtuu: ”Palkkasimme juuri ensimmäisen arkkitehdin!”

”Globaalilla tasolla liiketoimintapotentiaalia pidetään vähintään kymmenien miljardien arvoisena.”

Projekteja toteutetaan suomalaisille pörssiyrityksille, kuten Fortumille ja Koneelle, innovatiivisille pienyrityksille, kuten entsyymivalmistaja MetGenille sekä kansainvälisille brandinimille, kuten Legolle. Tämän hetken yhtenä suurimpana mainittakoon älykaupunkihanke LuxTurrim5G, jonka pääpartnerina on yhtenä maailman merkittävimpänä pelurina tunnettu Nokia. Ekosysteemissä kehitetty 5G-älypylväskonsepti luo alustan, joka mahdollistaa supernopeat tietoliikenneyhteydet, datan moninaisen hyödyntämisen ja älykaupungin tarvitsemat digitaaliset palvelut. ”Globaalilla tasolla liiketoimintapotentiaalia pidetään vähintään kymmenien miljardien arvoisena”, Koponen selittää.

Äskettäin Business Finlandin 26 miljoonan euron jatkorahoituksen saaneessa hankkeessa on reilut kaksikymmentä erilaista toimijaa. Nokian lisäksi mukana on muun muassa itseajavasta robottibussista tunnettu Sensible4, kaupunkisuunnitteluun modernit 3D-työkalut kehittänyt Sitowise sekä sää- ja ilmanlaatupalveluita tuottava ja monipuolisesti hyödyntävä Vaisala. Spinverse on yhteistyön veturi.

”Meille hyvin perinteinen rooli. Olemme auttaneet määrittelemään yhteisen vision, tavoitteet ja projektisuunnitelman, jolla myös haetaan rahoitusta. Teemme viestintää ja edistämme projektin toteutumista”, Koponen selittää ja jatkaa: ”On palkitsevaa saada yhteistyö toimimaan niin monen yrityksen välillä.”

Spinverse pähkinänkuoressa

• Perustettu 2004
• 50 työntekijää
• Liikevaihdosta 60 % syntyy viennistä
• Hankkeita koordinoitu yli 2,4 miljardin euron edestä
• Toimistot Espoossa, Berliinissä ja Tukholmassa
• Toimintaa yli 20 maassa

Kiinnostaako työ Spinversessä? Yritys rekrytoi koko ajan lisää asiantuntijoita ja ensi kesäksi 5 harjoittelijaa: spinverse.com/careers

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Työelämä