Soveltuvuustesti kertoo hakijan tuottavuuden, motivaation ja sopivuuden tehtävään

 

Performia antaa yritysten esimiehille käytännönläheistä ja käyttökelpoista tietoa hakijan tuottavuudesta, persoonallisuudesta ja motivaatiosta. Näin yritykset voivat palkata tuottavia ja oikealla asenteella olevia ihmisiä.

Performian soveltuvuustesti kertoo muun muassa, miten tuottava henkilö on, onko hän yhteistyökykyinen ja pystyykö hän itsenäiseen työskentelyyn. 

”Testillä saadaan selville myös elämänasenne, organisointikyky, vastuutaso ja rohkeus tehdä päätöksiä. Soveltuvuustesti ei ole työn sisällön osaamistesti, vaan testi siitä, miten henkilö soveltaa osaamistaan ja koulutustaan käytäntöön”, Suomen Performia-yrittäjä Eva-Maija Ahokas selventää. 

Testausta suositellaan myös organisaatiomuutoksissa varmistamassa oikeat henkilöt oikeisiin tehtäviin ja mahdollinen lisäkoulutuksen tarve. Sisäisiä henkilötestejä tehdään varsin usein myös johtoryhmiin kuuluville. 

”Yhteenvetomme testituloksista on todella tarkka ja hyödyllinen. Esimerkiksi rekrytoinneissa voidaan jatkohaastatteluun laatia täsmäkysymyksiä. Esimies saa tarkan selvityksen siitä, millaisella johtamistyylillä ja opastuksella hän saa henkilön parhaat kyvyt esille”, Ahokas kertoo. 

Testi on myös erinomainen työkalu kehityskeskustelun pohjana. Lisäksi tehtäviin valituille annetaan aina palaute. 

Performian testit tehdään verkossa, jolloin asiakkaan kulut pysyvät kurissa ja aikaa säästyy. Asiakasyrityksen on mahdollista hankkia lisenssi testien rajattomaan käytöön. 

Performia toimii yli 20 maassa. Yrityksellä on Suomessa laaja, yli 25 vuoden kokemus erikokoisten yritysten henkilöstöarvioinneista, testaamisesta ja rekrytointiprosesseista. 

Lisätietoja: www.performia.com

 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä